KOERS KORT: Keukeleire dan toch aan de start van Parijs-Roubaix? - Van Aert pronkt op Carrefour de l'Arbre met fiets voor Helletocht

.
Twitter Wout van Aert .

Sarreau slaat dubbelslag in Circuit de la Sarthe

Marc Sarreau (Groupama-FDJ) heeft gisteren de tweede rit in het Circuit Cycliste Sarthe (cat. 2.1) gewonnen. De 24-jarige Fransman was na 183,7 kilometer van Riallé naar Ancenis de snelste in een massasprint. De Nieuw-Zeelander Alex Frame werd tweede, de Italiaan Manuel Belletti derde. Christophe Noppe sprintte naar een achtste plaats. Sarreau, dinsdag tweede in de openingsrit, is ook de nieuwe leider. Hij neemt het over van zijn landgenoot Justin Jules.

Archiefbeeld.
Photo News Archiefbeeld.

Terneuzen blijft komende jaren wellicht startplaats van Scheldeprijs

De Nederlandse gemeente Terneuzen sloot voor 2018 een eenjarig contract af met de organisatoren van de Scheldeprijs om als startsite van de koers te fungeren. Over de publieke belangstelling hoeven de organisatoren zeker niet te klagen. Zowel aan het rennerspark als aan het startpodium kwamen gisteren veel toeschouwers opdagen. "We maken eerstdaags een bilan op, maar ik denk dat de Scheldeprijs ook de komende jaren in Terneuzen zal vertrekken. Wij hebben een eenmalige overeenkomst met de gemeente, dit echter met optie op meerdere jaren", meldt organisator Piet De Smet. "Ook voor ons was de verhuis van de start van Antwerpen naar Nederland een stap in het onbekende. Blijkbaar hebben de wielerfans toch de weg naar Terneuzen gevonden. En de samenwerking tussen deze Nederlandse gemeente en ons bestuur verloopt voortreffelijk. Binnenkort zitten wij bijeen, maar ik maak me sterk dat beide partijen geen graten zullen zien in een meerjarige samenwerking", verduidelijkt De Smet. 

Photo News

Van Aert pakt uit met Roubaixfiets en verkent de 'Hel'

Wout van Aert pakte gisteren op Twitter al uit met de fiets waarop hij zondag de kasseien van Parijs-Roubaix wil trotseren.  Van Aert postte foto's van een zwarte Stevens-fiets in zwarte uitvoering met op het frame niet alleen kasseien, maar ook een beeltenis van Van Aert zelf. Het stuur is al voorzien van een dubbele portie lint om de vele schokken op te vangen. Er zit ook een derde remgreep rechts op het midden van het stuur, zodat Van Aert niet naar de beugels moet om tijdens het dokkeren vaart te minderen. De tuben zijn breder om de kans op lek rijden te reduceren. De velgen die er voorlopig op gemonteerd staan, zijn 33 millimeter. 

Of de fiets geschikt is voor zondag, ervaart Van Aert vandaag. De drievoudig wereldkampioen veldrijden laat de Scheldeprijs aan zich voorbijgaan. Samen met zijn ploegmaats ging Van Aert de kasseien vandaag al verkennen.

Gilbert klaar voor zijn opdracht

Zondag is het D-Day voor Philippe Gilbert. Onze landgenoot bij Quick.Step staat in Parijs-Roubaix voor de hoofdopdracht van zijn klassieke seizoen. Gilbert wil met de Helleklassieker een nieuw wielermonument aan zijn palmares toevoegen. Zijn laatste foto op Instagram liegt er dan ook niet op. "Vandaag mijn laatste zware training voor zondag."

Keukeleire in selectie Lotto-Soudal

Verrassing in de voorlopige selectie van Lotto-Soudal voor Parijs-Roubaix. Niemand minder dan Jens Keukeleire staat op de voorlopige lijst. De renner zag door een virale infectie het zwaartepunt van het klassieke voorjaar aan zijn neus voorbijgaan, maar zou nu stilaan weer de oude zijn. Keukeleire vertrekt donderdag met de ploeg op verkenning. Als er zich geen problemen voordoen, dan verschijnt de Bruggeling zondag aan de start van de Helleklassieker. 

BELGA2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jean De Grande

    Quote: "een zwarte Stevens-fiets in zwarte uitvoering"??????????????? Wij moesten vroeger alles controleren vóór het gepubliceerd werd.

  • Peter Nols

    Kan iemand hem uitleggen dat hij die gashendel wat discreter moet laten inbouwen.