KOERS KORT. Gaviria dreigt Tour te missen: “Het vraagteken is groot” - Valverde maakt rentree in Frankrijk

Fernando Gaviria.
Photo News Fernando Gaviria.

Vuelta 2020 start op 14 augustus in Utrecht

De organisatoren van de Ronde van Spanje hebben de startdatum bekendgemaakt voor de editie van 2020. De Vuelta begint op vrijdag 14 augustus in Utrecht. Dat de Vuelta op Nederlandse bodem van start gaat, was al enige tijd bekend, maar koersdirecteur Javier Guillen gaf eind februari aan nog geen uitsluitsel te kunnen geven over de exacte datum. “We wachten op de UCI. Het zal in ieder geval een vrijdag worden”, zei hij destijds.

De eerste etappe is een ploegentijdrit over ruim 23 km met start en finish bij de Jaarbeurs in Utrecht. De tweede etappe gaat over 183 km van Den Bosch naar Utrecht, waar de finish ligt bij het universiteitsterrein. Onderweg worden onder meer Zaltbommel, de Betuwe, Rhenen en Amersfoort aangedaan. Op de derde dag wordt vanuit Breda koers gezet richting Baarle-Nassau waarna het westwaarts richting Bergen op Zoom gaat en terug naar Breda over een afstand van 194 km. Het is de tweede keer dat de Vuelta in Nederland van start gaat, eerder gebeurde dat in 2009 in Assen.

ANP

Valverde maakt rentree in Frankrijk

Alejandro Valverde (39) maakt deze week zijn rentree in de Franse rittenkoers Route d’Occitanie, voorheen beter bekend als de Route du Sud. De wereldkampioen stond enkele weken aan de kant na een val in de aanloop naar Luik-Bastenaken-Luik. De Spanjaard verscheen wel aan de start van de Waalse voorjaarsklassieker, maar hij moest daarin opgeven. Valverde moest ook de Ronde van Italië overslaan. Hij kampte met vochtophoping in zijn heiligbeen, een bot in de wervelkolom.

“Het is erg jammer om niet aan een grote ronde als de Giro deel te kunnen nemen, maar ik moet aandacht besteden aan mijn lichaam en weer helemaal fit worden om in de rest van het jaar de best mogelijke resultaten te behalen”, zei Valverde toen. Hij keert nu terug in de Zuid-Franse ronde die hij vorig jaar op zijn naam schreef. De kopman van Movistar won dit jaar in zijn regenboogtrui pas één keer, een etappe in de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten.

Alejandro Valverde
Photo News Alejandro Valverde

Geen Tour voor Gaviria?

Mist Fernando Gaviria de Tour? In een interview met TuttoBiciWeb laat Giuseppe Saronni - ploegbaas van UAE Emirates - weten dat de sprinter nog steeds last heeft van de linkerknie, waardoor hij opgaf in de zevende rit van de Giro. “Hij worstelt nog steeds met dit kwaaltje”, klinkt het bij Saronni. Onze orthopedisch chirurg - Dirk Tenner - doet er alles aan om het op te lossen, maar het is duidelijk dat hij in deze omstandigheden niet kan deelnemen aan de Tour. Het vraagteken is groot.”

Fernando Gaviria moest afstappen in de zevende rit van de Giro.
Twitter Giro Fernando Gaviria moest afstappen in de zevende rit van de Giro.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • karl van dyck

    Zoals weer maar eens wordt aangetoond en bewezen vertrek je bij Quick -Step dan is het OVER & OUT.