KOERS KORT. Froome wel degelijk op stage met Team Ineos - Viviani rijdt Gent-Wevelgem en Ronde van Vlaanderen

Froome en collega's op stage.
Twitter Froome Froome en collega's op stage.

Froome wel degelijk op trainingskamp

Met een post op Twitter heeft Chris Froome aangetoond dat zijn revalidatie wel degelijk goed verloopt. Eind vorige week berichtte het maandblad ‘Bicisports’ dat de 34-jarige Brit een stage van Team Ineos in Mallorca vroegtijdig had verlaten omwille van fysieke ongemakken. De viervoudige Tourwinnaar deed het bericht af als nonsense, via een tweet toont hij nu aan dat hij op stage in Gran Canaria wel degelijk meefietst met z’n ploegmaats. “Op trainingskamp... of misschien niet. Nee serieus, ik ben er”, klonk de ironische post, vergezeld met een beeld vanop de training.

Froome viel zeven maanden geleden zwaar tijdens de verkenning van de tijdrit in de Dauphiné. Bij die tuimelperte liep de Brit breuken op aan ribben, dijbeen, heup, elleboog en aan zijn nek. Er volgden operaties en vooral: een zwaar herstel.

Viviani rijdt Gent-Wevelgem en Ronde van Vlaanderen, en mikt in Tokio op pistesucces

Elia Viviani begint deze maand aan zijn avontuur bij zijn nieuwe team Cofidis, nadat hij overkwam van Deceuninck-Quick Step. De 30-jarige Italiaan verdedigt de kleuren van zijn team in onder meer Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen, en mikt op het WK in Berlijn en de Olympische Spelen in Tokio op pistesucces.

Cofidis onthulde vandaag het (voorlopige) programma van Viviani. De Italiaan trapt zijn seizoen af in Australië, met de Tour Down Under, de Towards zéro race Torquay en de Cadel Evans Great Ocean Road Race. Nadien volgen de Ronde van Oman, Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo. In België mikt Viviani op de Driedaagse Brugge-De Panne, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen. Na Eschborn-Frankfurt vat de Cofidis-renner tot slot de Ronde van Italië, Zwitserland en Frankrijk aan.

Viviani mikt daarnaast ook op succes op de baan. De Italiaan, die in 2016 in Rio in het omnium het goud veroverde, wil zijn kunstje graag overdoen in Tokio, waar de Spelen eind juli starten. Eerst, eind februari, staat ook nog het WK baanwielrennen in Berlijn op zijn planning.

Viviani.
EPA Viviani.

‘Cav’ op onze wegen in het voorjaar?

Mark Cavendish start het seizoen voor zijn nieuwe team Bahrain-McLaren op in het Midden-Oosten, met achtereenvolgens de Ronde van Saudi-Arabië (4-8/2), de Ronde van Oman (11-16/2) en de UAE Tour (23-29/2). Ook Tirreno-Adriatico (11-17/3) en Milaan-Sanremo (21/3) staan op zijn programma. Daarna zakt ‘Cav’ mogelijk af naar ons land voor enkele (Vlaamse) voorjaarsklassiekers. Welke werd nog niet gespecifieerd. Bedoeling is ook om hem in juli een nieuwe gooi te laten doen naar het ritzegerecord (34) van Eddy Merckx in de Tour. Cavendish zelf staat momenteel op 30. (JDK)

AFP