KOERS KORT. Evenepoel en Jakobsen zijn speerpunten Deceuninck-Quick.Step in Ronde van Polen

Getty Images

Evenepoel en Jakobsen zijn speerpunten Deceuninck-Quick.Step in Ronde van Polen

Remco Evenepoel en de Nederlandse kampioen Fabio Jakobsen moeten voor Deceuninck-Quick.Step successen boeken in de komende Ronde van Polen (WorldTour), die woensdag van start gaat.

De 20-jarige Evenepoel is toe aan zijn eerste wedstrijd op WorldTour-niveau van dit jaar. Hij wordt bijgestaan door de Italiaan Mattia Cattaneo, Dries Devenyns en de Brit James Knox in zijn nieuwe zoektocht naar eindwinst. Zaterdag won Evenepoel de Ronde van Burgos. Voor het wielerfenomeen was het de derde opeenvolgende eindoverwinning in een rittenkoers, nadat hij voor de corona-onderbreking ook de Ronde van San Juan en de Ronde van de Algarve won.

In de vlakke ritten in Polen rekent Deceuninck-Quick.Step op Fabio Jakobsen, die voor het seizoen werd stilgelegd een ritzege boekte in de Ronde van Valencia en in de Ronde van de Algarve. Verder schreef de Nederlander dit jaar ook de GP Jean-Pierre Monseré op zijn palmares. In de massasprinten zal Jakobsen gelanceerd worden door de Italiaan Davide Ballerini en de Fransman Florian Sénéchal.

“We starten opnieuw met een erg sterke en gemotiveerde ploeg”, verklaart sportdirecteur Klaas Lodewyck. “Fabio is onze man in de sprint, hij kijkt er naar uit om opnieuw te koersen. En we zijn vol vertrouwen dat hij een goed resultaat kan rijden. Met Remco mikken we opnieuw op het algemeen klassement. Iedereen heeft gezien wat hij in Burgos heeft gedaan. Ook hier krijgt hij steun, met onder meer Dries Devenyns als wegkapitein.”

De 77ste editie van de Ronde van Polen bestaat uit slechts vijf ritten. Het is de eerste WorldTour-rittenkoers sinds de corona-onderbreking.

Selectie: Davide Ballerini (Ita), Mattia Cattaneo (Ita), Dries Devenyns (Bel), Remco Evenepoel (Bel), Fabio Jakobsen (Ned), James Knox (GBr), Florian Sénéchal (Fra)

Gooikse Pijl gaat alleen door als VIP’s worden toegelaten

De organisatoren van de Gooikse Pijl (1.1) op 20 september zullen hun wedstrijd alleen laten doorgaan als er VIP's mogen ontvangen worden. Met Deceuninck-Quick.Step, Lotto-Soudal, Team Jumbo-Visma en Israel Start-up Nation hebben alvast vier WorldTour-teams toegezegd.

"Elke dag bekijken we de situatie. Kunnen we organiseren of niet? Wij gaan ervan uit van wel. Maar alles staat of valt met ons VIP-gebeuren. Wij hebben nu eenmaal sponsors nodig om de zaak financieel rond te krijgen. Die mensen willen iets in return. Staat er een verbod op onze catering, dan is het simpel en komt er dit jaar geen editie van de Gooikse Pijl", zegt organisator Danny Schets. "We hebben ondertussen een regeling uitgedokterd. Zo hebben we twee grote zalen waar we de VIP's in onder kunnen brengen. En wij gaan bovendien met twee shifts werken. Meer dan 100 personen zullen er nooit in de twee zalen zitten. Is er op dat moment een verbod om met zoveel mensen samen te zitten om te eten, dan trekken we er een kruis over."

Het parcours is alvast uitgedokterd en de voorlopige deelnemerslijst is bijna klaar. "We hebben een contract met Deceuninck-Quick Step, Lotto-Soudal, Israel Start-Up Nation en Team Jumbo-Visma. Dat zijn toch al vier WorldTour-teams die aan de start zullen verschijnen in Gooik. Daarnaast zijn er een pak ProTeams zoals Circus-Wanty Gobert, Sport Vlaanderen-Baloise, Alpecin-Fenix, Riwal Readynez en Nippo Delko Provence die zich hebben ingeschreven", vervolgt Danny Schets.

"Ons parcours is gebleven zoals het was. Wat goed is moet je immers niet veranderen. We rijden op 20 september opnieuw rondjes met start en finish op de Strijlandstraat in Gooik. Als het de goede richting op gaat natuurlijk met het coronavirus en we kunnen organiseren met onze VIP's", besluit Schets. Vorig jaar ging de eindzege in de Gooikse Pijl naar Pascal Ackermann. De Duitser haalde na een massasprint voor de Italiaan Alberto Dainese en Timothy Dupont.

Coquard wint in Frankrijk

Bryan Coquard heeft de eerste rit in de Route d’Occitanie gewonnen. De Fransman van B&B Hotels - Vital Concept haalde het in een sprint voor Europees kampioen Elia Viviani en Sonny Colbrelli. Mathias De Witte eindigde als eerste Belg op de 13e plaats. Coquard is uiteraard de eerste leider. De Route d’Occitanie eindigt dinsdag.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jeff Schelfhout

    Schelfhout jeff Sommige mensen beseffen niet wat de kostprijs is om een koers van dat niveau te organiseren . Geen sponsors ,geen VIP arrangementen Is gelijk aan geen koers ! Ik persoonlijk heb alleen maar bewondering voor alle organisatoren die nog de moed vinden om een wielerwedstrijd te organiseren .

  • raf janssens

    Dus we schaffen deze editie alvast af. Het gaat niet over de sport, maar over het geld.

  • Tom Druyts

    Zo zie je maar dat enkel het geld telt en gezondheid bijzaak is. Als het toch zo'n invloed heeft dat er dan maar eens grondig gekuist wordt in al de wielerevenementen, profiteurs eruit en enkel nog ritten voor het volk.