KOERS KORT. Devenyns jaar langer bij Deceuninck - Zoon Patrick Lefevere voor Frans gerecht

Photo News

Dries Devenyns blijft jaar langer bij Deceuninck-Quick.Step

 Dries Devenyns (35) heeft zijn contract bij Deceuninck-Quick.Step met een jaar verlengd, zo bevestigt de Belgische WorldTourploeg. “Er heerst een goeie sfeer in de Wolfpack en ik voel mij hier thuis”, zegt Devenyns. “Ik hoop dat we kunnen blijven zoals we de voorbije jaren hebben gedaan.” 

De Leuvenaar rijdt sinds 2017 voor de ploeg van Patrick Lefevere. Hij won in zijn carrière zes wedstrijden, waaronder de Ronde van Wallonië en de Ronde van België in 2016 en een rit in de Ronde van Oostenrijk in 2009.

Zoon Patrick Lefevere verschijnt voor Frans gerecht

Afgelopen donderdag, 6 juni, moest Thomas Lefevere zich voor de Franse correctionele rechtbank verdedigen, dat meldde La Voix du Nord. De 22-jarige zoon van wielermanager Patrick Lefevere wordt ervan verdacht in Parijs-Roubaix 2018 boven het peloton te hebben gevlogen.

De manager van Deceuninck-Quick.Step, Patrick Lefevere, neemt het in ieder geval op voor zijn zoon: “We hebben nooit boven het peloton gehangen, maar het wereldje van de helikoptermannen is nog kleiner dan de wielerwereld”, ontkende hij de beschuldiging.

Thomas Lefevere huurde de dag van de wielerklassieker een helikopter in Kortrijk, om vervolgens zijn vader op te pikken in Bourghelles. Daarbij vergat de jongste Lefevere de Franse luchtmacht te verwittigen, bovendien mochten enkel helikopters van wedstrijdorganisator ASO en de Franse politie mogen in Parijs-Roubaix boven het peloton vliegen. “Een gebrek aan de verplichte voorzorgsmaatregelen”, klinkt het bij de Franse luchtmacht.

Zijn communicatiestilte verklaart Thomas Lefevere als volgt: “Ik kende de radiofrequentie niet, maar ik heb altijd de veiligheidsafstanden nageleefd.” De advocaat van de Belg vond de commotie overdreven: “Hij heeft niet gevlogen zoals helikopters tijdens de oorlog in Vietnam, hij heeft gewoon de fout gemaakt om zijn vader te gehoorzamen.” Op 20 juni volgt de uitspraak van de zaak, Thomas Lefevere riskeert zes maanden met uitstel.

Thomas en Patrick Lefevere.
Florian Van Eenoo photonews Thomas en Patrick Lefevere.

Victor Campenaerts wint Stan Ockers Classic

Victor Campenaerts heeft maandag de Stan Ockers Classic, een criterium in Borsbeek, gewonnen. De werelduurrecordhouder van Lotto-Soudal liet in een sprint met drie Belgisch kampioen Yves Lampaert en Thomas De Gendt achter zich.

30 deelnemers:

1. Victor Campenaerts (Lotto Soudal) de 53 km in 1u15:00

2. Yves Lampaert

3. Thomas De Gendt

4. Jan Bakelants op 0:07; 5. Enzo Wouters 0:15; 6. Rutger Wouters 0:24; 7. Jelle Donders 0:29; 8. Senne De Meyer; 9. Gerry Druyts; 10. Dries Lehaen; 11. Robin Verheyden; 12. Jochen Deweer; 13. Diederik Pemen; 14. Jeroen Kesteloot; 15. Liam White (Aus); 16. Anthony Van Noten; 17. Tijl Pauwels; 18. Toon Daniels; 19. Dietmar Ledegen; 20. Niels Driessens; 21. Edwin De Wit; 22. Maxim Van Den Broeck 0:34; 23. Yannick Schiltz; 24. Nick Peers; 25. Yorben Van Tichelt; 26. Stijn Versteven 3:00; 27. Yanni De Smedt 6:00; 28. Yves Schouwaerts. 

Wilco Kelderman is na zware val in Catalonië klaar voor comeback

De Nederlander Wilco Kelderman maakt eind deze week zijn comeback in het peloton tijdens de Ronde van Zwitserland (15-23 juni). De 28-jarige renner van Team Sunweb liep eind maart bij een val in de Ronde van Catalonië een nekwervelbreuk en een gebroken linkersleutelbeen op.

“De voorbije twee maanden heb ik hard gewerkt om in de best mogelijke omstandigheden aan de komende wedstrijden te kunnen deelnemen”, zegt Kelderman, die door de val de Giro miste. “Het was niet altijd even leuk, maar vier weken op de hometrainer en een goed plan van mijn ploeg en trainer brachten mij op een degelijk niveau. Nu vertoeven we op hoogtestage voor 2,5 weken in Tenerife als volgende stap. Daarna kijk ik ernaar uit opnieuw met de jongens te koersen.” Kelderman is de nummer vier uit de Vuelta 2017.

Kelderman.
Photo News Kelderman.

Zwangere Nikki Brammeier (32) hangt fiets aan de haak

De Britse Nikki Brammeier zegt haar wielercarrière vaarwel. In een blog kondigde de 32-jarige allrounder aan dat ze zwanger is en meteen een punt zet achter haar carrière.

Brammeier mag terugblikken op een loopbaan van vijftien jaar. Vooral in het veld pakte ze prijzen met onder meer de wereldbekermanche in Namen (in 2015), vijf Superprestigewedstrijden, twee in de Bpost Trofee, vier EK-medailles (3x brons, 1x zilver) en vier Britse titels. Tussen 2011 en 2015 maakte de Britse deel uit van Telenet-Fidea. In 2016 nam ze als wegrenster deel aan de Spelen in Rio.

Niki Brammeier (geboren Harris) is de echtgenote van ex-renner Matthew Brammeier. In november verwachten ze hun eerste kind.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Guy De Koster

    Regels zijn er om gerespecteerd te worden....zelfs voor zelfverklaarde Paus Lefevere...

  • Jozef Van der Elst

    Ken de reglementen voor je begint, dat is voor elke zaak normaal het reglement te kennen en verplicht. Het is niet dat je de zoon bent van ...Het is wel in veel gevallen, mij overkomt me niets want ik ben de zoon van...

  • Mathieu Peeters

    Toch weeer zo een eigenaardigheid dat sommigen denken dat ze zich alles kunnen permitteren, zelfs in het buitenland. En dan afkomen met zulk een flauwe zever dat hij de frequentie niet kende, m.a.w. ik ben onbekwaam om met een dergelijk toestel te vlegen, want je moet die radio steeds hebben opstaan. Maar niets zeggen is zoals zo dikwijls schuld bekennen, want als hij geantwoord had kreeg hij nogmaals te horen dat hij er niet mocht zijn.