KOERS KORT. Deceuninck-Quick.Step maakt selectie bekend voor eerste profkoers sinds coronacrisis

BELGA

Deceuninck-Quick.Step zal zondag een sterk achttal afvaardigen voor de Grote Prijs Vermarc Sport, de eerste profwedstrijd in België sinds de coronacrisis. Tim Declercq, Dries Devenyns, Pieter Serry, Bert Van Lerberghe, Stijn Steels en Iljo Keisse zijn de Belgen van dienst. De Fransman Florian Sénéchal en Nederlands kampioen Fabio Jakobsen vervolledigen de eerste wedstrijdselectie in bijna vier maanden. Een dag na de 'kermiskoers' in Rotselaar trekt de Wolfpack op hoogtestage naar Val di Fassa.

"Het wordt onze eerste race na de lockdown", blikte sportdirecteur Wilfried Peeters vooruit. "Onze jongens kijken er naar uit en het wordt leuk te hervatten in de achtertuin van onze sponsor Vermarc. Dit is een goede manier om wedstrijdritme op te bouwen. Het is ook belangrijk iedereen veilig en wel aan de aankomst te krijgen. Zo kunnen we een dag later met een goed gevoel naar Italië vertrekken."

De wedstrijd in Rotselaar gaat door over een plaatselijk parcours van 15,4 kilometer. In totaal moet 164 kilometer afgelegd worden.

Selectie: Tim Declercq (BEL), Dries Devenyns (BEL), Fabio Jakobsen (Ned), Iljo Keisse (BEL), Florian Sénéchal (Fra), Pieter Serry (BEL), Stijn Steels (BEL), Bert Van Lerberghe (BEL)

Connor Swift rijdt twee jaar langer voor Arkéa Samsic

De voormalige Britse kampioen Connor Swift heeft zijn contract bij Arkéa Samsic met twee jaar verlengd, tot eind 2022. De 24-jarige Swift rijdt sinds 2019 voor het Franse team, waar hij een gewaardeerde helper is voor kopmannen als Nairo Quintana en Nacer Bouhanni.

“Hij is een jonge renner die constant progressie maakt”, zegt algemeen manager Emmanuel Hubert. “Wij haalden hem in 2019, toen hij Brits kampioen op de weg was, vanwege zijn grote fysieke mogelijkheden. Dit jaar heeft hij een nieuwe dimensie aan zijn talent toegevoegd door zijn leider Nairo Quintana bij te staan op de wegen van Parijs-Nice, maar ook door deel uit te maken van de sprinttrein van Nacer Bouhanni. Het toont de reikwijdte van zijn talent.”

Lees ook: Het ene jaar is het andere niet voor Teuns: “Deze Tour rijd ik in dienst van Landa” 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.