KOERS KORT. Cavendish naar Bahrain-Merida - Froome verkent parcours Olympische wegrit met Tourrivalen

AFP

Mark Cavendish naar Bahrain-Merida

Team Bahrain-Merida heeft zich versterkt met Mark Cavendish, dat maakte het team via haar site bekend. De Britse sprintbom komt over van Team Dimension Data, waar hij de laatste vier jaar actief was. De laatste drie jaar kon Cavendish, mede door ziekte, weinig resultaten boeken. 

“Dit team kunnen versterken is een vervulling van een ambitie die ik al lang koesterde. Het motiveert me en ik kijk er erg naar uit. Je zou zelfs kunnen zeggen dat dit een droom is die werkelijkheid wordt. Mijn relatie met Rod Ellington (de Team Manager, red.) gaat ver terug en hij heeft me altijd geholpen bij m’n ontwikkeling als wielrenner. Ik zal er alles aan doen om successen te bereiken. Ik weet dat ze zullen komen.”

Cavendish won in z’n carrière al 48 ritten in een grote ronde, waarvan dertig in de Ronde van Frankrijk. Hij won Milaan-Sanremo in 2009 en werd wereldkampioen in Kopenhagen in 2011. 

Chris Froome verkent Olympische wegrit in de regen

Chris Froome heeft samen met z’n ploegmaat Michal Kwiatkowski en enkele Tourrivalen de wegrit voor de Olympische Spelen van Tokio 2020 verkend. Dat is te zien op Twitter. Froome is duidelijk weer op de goede weg na z’n vreselijke val in de Dauphiné eerder dit jaar. Naast Kwiatkowski reden ook Jakob Fuglsang en Romain Bardet mee in en rond Tokio. De vier zijn in Japan voor een criterium dat daar later deze week plaatsvindt, en maken van de gelegenheid gebruik om er meteen ook het Olympisch parcours te verkennen. 

Ondanks de regen lijken Froome en Kwiatkowski zich wel te amuseren. Kwiatkowski postte nog dit filmpje waarin te zien is dat het parcours op sommige plekken duidelijk steil omhoog loopt. 

REUTERS

Peloton stapt in aanloop derde etappe door Grote Kerk van Breda

In aanloop naar de derde etappe in de 75de editie van de Ronde van Spanje zullen de wielrenners met de fiets aan de hand een rondje door de Grote Kerk van Breda lopen. Dat maakte de gemeente Breda bekend tijdens een fietstochtje.

De Gran Salida gebeurt voor de tweede keer in Nederland. In 2009 werd er in Assen gestart, volgend jaar wordt op vrijdag 14 augustus het startschot in Utrecht gegeven. Na de openende ploegentijdrit gaat de tweede etappe van Den Bosch opnieuw naar Utrecht. Zondag 16 augustus volgt een rit met start en aankomst in Breda. Daar wil het stadsbestuur de volle toegestane elf kilometer van de neutralisatie gebruiken om zoveel mogelijk van de Noord-Brabantse stad te laten zien, inclusief het interieur van de Onze-Lieve-Vrouwekerk.

Uitgangspunt wordt een “parade door de stad”. De route start bij het Kasteelplein en eindigt, na een tocht door de regio, op de Claudius Prinsenlaan. “La Vuelta Holanda 2020 is een unieke kans om ons mooi Breda aan de wereld te presenteren. Daarom hebben we heel zorgvuldig deze prachtige route langs de highlights van Breda samengesteld. En als klap op de vuurpijl gaat de Ronde van Spanje niet langs de kerk, maar door de kerk”, zegt wethouder Sport Daan Quaars.

De Onze-Lieve-Vrouwekerk of Grote Kerk van Breda is een toonbeeld van de Brabantse Gotiek. Met de bouw werd gestart in 1410. In 1637 ging ze in protestantse handen over. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.