KOERS KORT. Astana mikt in Tour op Lopez en op Fuglsang in Giro - Mitchelton-Scott verandert in Team Manuela Fundación

Fuglsang.
Photo News Fuglsang.

Astana mikt in Tour op Lopez, Fuglsang voert troepen aan in Giro

Het wielerseizoen ligt door de coronacrisis nog altijd stil, maar Astana heeft zijn plannen klaar voor als de koersen hervatten. De wielerformatie rekent op de Colombiaan Miguel Angel Lopez in de Tour de France, terwijl de Deen Jakob Fuglsang kopman moet zijn in de Giro.

“De drie grote rondes zijn tijdens dit verkorte seizoen onze doelen”, verduidelijkte algemeen directeur Alexandr Vinokourov. “Alle teams zullen zich in de Tour, Giro en Vuelta in de kijker willen fietsen. We hebben onze plannen niet gewijzigd dus Miguel Angel Lopez is onze leider in de Tour de France en Jakob Fuglsang in de Giro.”

Voor Miguel Angel Lopez wordt het zijn debuut in de Ronde van Frankrijk. De Colombiaan eindigde eerder wel als derde in de Giro en Vuelta van 2018. Fuglsang is aan zijn vijftiende grote ronde toe. Na een twaalfde plaats in 2016 wordt het zijn tweede Ronde van Italië.

Astana laat voorts weten dat het, in aanloop naar de Ronde van Burgos (28 juli - 1 augustus), de eerste koers waaraan het team zal deelnemen, twee trainingskampen organiseert. De formatie deelt haar selectie op in twee groepen, naargelang programma en logistieke mogelijkheden. De Spaanse renners trekken, samen met de Colombianen die begin juli weer naar Europa mogen reizen, de Spaanse Sierra Nevada in. De andere coureurs werken aan hun conditie in de Dolomieten in Italië.

Mitchelton-Scott verandert in Team Manuela Fundación 

De naam van Mitchelton-Scott verdwijnt uit het peloton. De Australische ploeg maakt het wielerseizoen af als Team Manuela Fundación. Manuela Fundación is een Spaanse non-profit organisatie en wordt de nieuwe hoofdsponsor van de formatie. Mitchelton-Scott kampt al enige tijd met financiële onzekerheid, de deal van meerdere jaren was dus meer dan welkom. 

Er komt niet enkel een naamsverandering, ook de kleuren op het shirt van de broers Yates ondergaan een wijziging. Het zwart en groen maken plaats voor een donkerblauw tenue met roze op de schouders. 

De Australische formatie rijdt sinds 2012 in het peloton. Ze droeg achtereenvolgens de namen GreenEDGE (2012), Orica-GreenEDGE (2012-2016), Orica-BikeExchange (2016), Orica-Scott (2017) en Mitchelton-Scott (2018-2020). In 2018 won de ploeg de Vuelta dankzij Simon Yates. Het team telt momenteel geen enkele Belg in de rangen. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • wim rooyakkers

    Beroepswielrennerij !!het is en blijft een onzeker beroep.