KOERS KORT (5/12). Wit overheerst in nieuwe truitjes Lotto-Soudal - Gaviria mikt met nieuw team UAE Emirates vol op de Tour

Lotto-Soudal

Witte truitjes voor Lotto-Soudal

Lotto-Soudal heeft de nieuwe truitjes voor 2019 voorgesteld. In een filmpje met Puck Moonen, Lotte Kopecky en Thomas De Gendt als modellen valt vooral de overheersende witte kleur op. “Het is iets volledig anders”, aldus De Gendt. “Want de voorbije jaren was het overwegend rood. Dit geeft een frissere look.” Bekijk de tenues in onderstaande video.

Gaviria mikt op de Tour in 2019: “Ons grootste doel”

Fernando Gaviria heeft het hoofdstuk Quick.Step al afgesloten en richt zijn pijlen al op 2019. “Ik denk dat de cyclus met Quick.Step op zijn einde liep, dus probeerden we enkele andere teams uit en Emirates bleek de beste optie”, vertelde hij in El Espectador. “We wilden verandering, we keken uit naar verandering en hopen dat deze verandering de juiste is.” De Colombiaanse spurter wil zich met zijn nieuw team UAE Emirates vooral focussen op de Tour de France. Al is het nog afwachten hoe zijn programma er zal uitzien. “We wachten omdat sommige sportief directeurs willen dat ik de eerste tien dagen van de Giro rijdt. Dus we wachten om te beslissen welke voorbereiding de beste is voor de tour, wat ons grootste doel is.”

Photo News

Esteban Chaves herneemt in Ronde van Valencia

Nadat de ziekte van Pfeiffer Esteban Chaves lange tijd aan de kant hield, heeft zijn Mitchelton-Scott laten weten dat de Colombiaan zal hervatten in de Ronde van Valencia (van 6 t.e.m. 10 februari). Dat is een kleine acht maanden na zijn laatste wedstrijd, de slotrit van de Ronde van Italië. 

Esteban Chaves.
Photo News Esteban Chaves.

Voormalig olympische kampioene Danielle Rowe stopt als renster

Danielle ‘Dani’ Rowe heeft een punt gezet achter haar actieve wielercarrière. De 28-jarige Rowe boekte haar grootste overwinningen in het baanwielrennen. In de ploegenachtervolging kroonde ze zich drie keer tot wereldkampioene en pakte ze in 2012 ook de gouden plak op de Olympische Spelen van Londen. 

Dani Rowe aan het werk op de piste.
Photo News Dani Rowe aan het werk op de piste.

Ex-renner Michiel Elijzen wordt coach bij Sunweb

Michiel Elijzen treedt toe tot de coachingstaf van wielerploeg Sunweb. De 36-jarige ex-renner was dit jaar werkzaam als ploegleider bij Veranda's Willems, maar die ploeg fuseert met Roompot. Elijzen was eerder ook in beeld om Thorwald Veneberg op te volgen als Nederlands bondscoach, maar sloeg een aanbod van de KNWU af. “Ik ben blij om weer terug te keren in een rol als coach bij een team uit de WorldTour, en ben vereerd dat dat bij een topteam is als Sunweb”, aldus Elijzen. “De werkwijze met een wetenschappelijke en ook op de individuele renner gerichte aanpak ligt me. Ik hoop dat ik kan bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het team.”

Sunweb benoemde daarnaast Jelle de Jong als trainer, een functie die hij eerder vervulde bij het continentale team Delta Cycling Rotterdam.

Michiel Elijzen.
BELGA Michiel Elijzen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.