KOERS KORT (4/12). Van Avermaet vertoeft vanaf vrijdag in Spanje en kent voorbereiding op Vlaamse openingsweekend

Greg Van Avermaet.
Photo News Greg Van Avermaet.

Van Avermaet via Valencia en Algarve naar Omloop

Kersverse papa Greg Van Avermaet vertrekt vrijdag op stage naar Denia, waar hij (deels met zijn team CCC) zal verblijven tot 16 of 19 december. “Afhankelijk van het weer en de lokroep van het thuisfront”, zegt hij. In januari staat een hoogtestage op Tenerife op het programma. In de Ronde van Valencia (5-9/2) en (voor het eerst sinds 2012) de Ronde van de Algarve (19-23/2) werkt hij vervolgens toe richting Vlaams openingsweekend (Omloop op 29/2, Kuurne-Brussel-Kuurne op 1/3). Nadien gaat het traditioneel via de Strade Bianche (8/3) en Tirreno-Adriatico (11-17/3) naar Milaan-Sanremo (21/3). (JDK)

Israel Cycling Academy geeft Travis McCabe een kans 

Israel Cycling Academy heeft de komst van spurtbom Travis McCabe bekendgemaakt. De dertigjarige Amerikaan komt over van het Amerikaanse continentale team Floyd's Pro Cycling, het team van Floyd Landis, en ondertekende bij het nieuwe WorldTour-team een overeenkomst voor één seizoen.

 McCabe was met zijn snelle benen de voorbije jaren een notoir rittenkaper in onder meer de Ronde van Utah, de Ronde van Langkawi en de Herald Sun Tour.

"Het is cool om te koersen voor Israel Cycling Academy, zeker nu de ploeg de stap heeft gemaakt naar de WorldTour", legde McCabe uit in een persbericht van zijn nieuwe team. "Ik wil laten zien dat ik ook kan presteren op het allerhoogste wielerniveau. Ik weet dat ik dat fysiek aankan. Ik hoop in 2020 mijn eerste Europese zege te boeken, deel te nemen aan de klassiekers en misschien wel te starten in een grote ronde.” McCabe wordt bij Israel Cycling Academy volgend jaar ploegmaat van landgenoten Ben Hermans, Jenthe Biermans en Tom Van Asbroeck.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.