KOERS KORT (29/10). Van der Poel en Vos voeren EK-selectie Oranje aan - Benfatto sprint naar zege in Ronde Hainan - De Ketele en Ghys vierde in ploegkoers

Mathieu van der Poel in actie in Ruddervoorde.
Photo News Mathieu van der Poel in actie in Ruddervoorde.

Van der Poel en Vos voeren EK-selectie Oranje aan

Met Mathieu van der Poel en Marianne Vos heeft Nederland twee topfavorieten in huis voor het EK veldrijden van zondag in Rosmalen. De mannenploeg van Oranje voor het EK bestaat verder uit Lars van der Haar, David van der Poel, Corné van Kessel, Stan Godrie, Sieben Wouters, Joris Nieuwenhuis en Gosse van der Meer. Bij de vrouwen heeft Vos het gezelschap van Maud Kaptheijns, Annemarie Worst, Sophie de Boer, Denise Betsema, Geerte Hoeke en Lizzy Witlox.

Mathieu van der Poel veroverde vorig jaar in Tabor de Europese titel voor landgenoot Lars van der Haar en Toon Aerts, en wil zijn kampioenstrui graag behouden. Wereldkampioen Wout van Aert was er in 2017 niet bij op het EK, maar doet zondag wel een gooi naar de trui.

Marianne Vos.
Photo News Marianne Vos.

Havik en Stroetinga winnen Zesdaagse Londen

De Nederlanders Yoeri Havik en Wim Stroetinga hebben de Zesdaagse van Londen op hun naam geschreven. Het duo begon als vierde aan de slotdag en verzekerde zich van de eindzege dankzij winst in de afsluitende ploegkoers. Vier koppels eindigden in dezelfde ronde. Havik en Stroetinga zegevierden met 451 punten voor de Australiërs Leigh Howard en Kelland O’Brian (443 punten). De Duitsers Theo Reinhardt en Roger Kluge (439 punten) vervolledigden het podium. De Belgen Jules Hesters en Otto Vergaerde (324 punten) eindigden als zevende op twee ronden. Op de erelijst volgen Havik en Stoetinga de Australiërs Cameron Meyer en Callum Scotson op.

Photo News

De Ketele en Ghys vierde in ploegkoers in Canada

Kenny De Ketele en Robbe Ghys zijn vierde geworden in de ploegkoers op de Wereldbekermanche baanwielrennen in het Canadese Milton. De winst was voor de Denen Casper Van Folsach en Julius Johansen. De Europese kampioenen vormen binnenkort ook een koppel tijdens de 78ste editie van de Zesdaagse van Vlaanderen-Gent (13-18 november). De Ketele verdedigt daar zijn titel nadat hij vorig jaar, aan de zijde van Moreno De Pauw, won in het Kuipke.

Benfatto spurtwinnaar in Hainan

Marco Benfatto (Androni Giocattoli - Sidermec) heeft de zevende rit in de wielerronde van Hainan (Chn/2.BC) op zijn naam geschreven. De 30-jarige Italiaan haalde het na 127,3 km tussen Wuzhishan en Sanya in een massasprint voor zijn landgenoten Imerio Cima (Nippo- Vini Fantini- Europa Ovini) en Andrea Guardini (Bardiani-CSF). De Nederlander Raymond Kreder (Team UKYO) kwam als vijfde over de streep en behoudt de gele leiderstrui. De dertiende Ronde van Hainan eindigt woensdag. Dan kennen we de opvolger van de Italiaan Jacopo Mosca (Wilier Triestina-Selle Italia).
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Pedro Gonzalez

    Vosje de grootste wielrenster van haar generatie! Jammer dat ze de jongste jaren zo geplaagd werd door blessures.

  • Jan Van Rompaey

    Wie klopt hen? Niemand. Ja alleen de pech, dat kan nog.