KOERS KORT (29/10). Ex-arts van Team Sky bekent bestelling testosteronpleisters

Richard Freeman.
Getty Images Richard Freeman.

Ex-dokter van Team Sky bekent bestelling testosteronpleisters 

Richard Freeman, gewezen dokter van Team Sky en de Britse wielerfederatie, heeft voor het medisch tribunaal van Manchester bekend dat hij in 2011 testosteronpleisters heeft besteld. Tot nu toe hield de arts vol dat het om een verkeerde levering ging. Mary O’Rourke – de advocate van Freeman – vertelde tijdens de zitting dat Freeman al veel leugens had verkondigd, maar nu de tijd was aangebroken om de waarheid te vertellen. Freeman stelde wel dat de pleisters niet bedoeld waren voor de renners, wel voor een staflid van British Cycling. 

Het tribunaal van Manchester gaat nu met de nieuwe verklaring aan de slag. Normaal gezien moest de zaak op 6 februari beginnen, maar omdat Freeman met een depressie kampte, werd deze lange tijd uitgesteld. 

Getty Images

Ronde van Saudi-Arabië doet intrede op wielerkalender

De wielerkalender wordt uitgebreid met een etappekoers in Saudi-Arabië. De ASO, het Franse sportbedrijf dat onder meer de Tour de France organiseert, heeft een vijfdaagse rittenkoers in en om de Saudische hoofdstad Riyad opgezet. De eerste Ronde van Saudi-Arabië staat van 4 tot en met 8 februari 2020 op de agenda.

De nieuwe ronde heeft een 2.1-status gekregen op de kalender van de internationale wielerfederatie UCI, wat betekent dat maximaal de helft van het deelnemersveld uit renners van de WorldTour-ploegen mag bestaan. Verder doen coureurs van procontinentale, continentale en nationale teams mee.

“Deze nieuwe ronde is niet alleen een spannende organisatorische uitdaging, maar ook een mooie wedstrijd voor een grote groep renners en voor de tv-kijkers, die nieuwe landschappen kunnen ontdekken”, zegt directeur Yann Le Moenner van de ASO. “Voor ons is dit ook een mooie gelegenheid om bij te dragen aan de ontwikkeling van het wielrennen in het koninkrijk.”

Photo News

Evenepoel naar de koning

Remco Evenepoel mag volgende week donderdag, 7 november, op koningsbezoek. Dan ontvangt koning Filip op het paleis een aantal gemedailleerde atleten uit diverse sporten. Evenepoel (19) pakte op 8 augustus in het Nederlandse Alkmaar de Europese titel individueel tijdrijden. Een goeie maand later, op 25 september, werd hij in het Engelse Yorkshire ook vice-wereldkampioen in de discipline. Het waren twee bekroningen op een grandioos profdebuut bij Deceuninck-Quick.Step en dat is dus ook het Koninklijk Paleis niet ontgaan. Evenepoel wordt volgende week verwacht met nog enkele andere medaillewinnaars uit de Belgische sportwereld van dit jaar. (JDK)

Florian Van Eenoo Photo News
Photo News9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric maier

  Froome heeft er niks mee te zien voor wie erover zou beginnen. Wel die andere Brit,Wiggins. Van top-pistier in vrij korte tijd naar top-ronde renner. 1 renner deed dat voor = Armstrong. Van trialeet en 3erangs ronderenner (wel klassiek goed) tot beste ronderenner ooit. Blijkt dat die heel zijn leven aan de hormonen en ander spul zat. Wiggins is in hetzelfde bedje ziek sinds hij de weg koos. 2011 was Froome 2e in de Vielta maar wel op talent en vermogen. Wiggins..niemand kan zulke convesrie doen.

 • karl van dyck

  Zo zie je maar hoe Hypocriet de maatschappij en ook het wielermilieu is. Iedereen ter wereld veroordeeld Saudi-Arabië voor zijn misdaden tegen de mensheid ( de moord op de journalist). En nu gaat ze er doodleuk een nieuwe ronde van start laten gaan. Geld & Macht daar draait alles om.

 • Freddy van Puymbrouck

  Wie er nog aan twijfelde is kinderlijk naïef, ik heb Sky nooit vertrouwd eerst geen poot meekunnen en als de tour begon waren ze opeens allemaal top.Enkel het vele geld en macht heeft hen buiten schot kunnen houden.Ze hebben de wielersport een zeer kwalijk geurtje gegeven!.

 • Peter Berg

  Daar twijfelde ik nooit aan. Sky won elk jaar de Tour met 4 verschillende renners.

 • Tony Van De Perre

  Testosteronpleisters voor een staflid? Dien gast had politieker moeten worden, liegen alsof hij het zelf geloofd.