KOERS KORT 28/09. Fusie Sniper Cycling en Roompot gaat officieel door - Sagan tekent bij tot eind 2021 voor Bora-Hansgrohe

Photo News

Fusie Roompot en Sniper Cycling gaat gewoon door

De fusie tussen het Belgische procontinentale team Veranda's Willems-Crelan en haar Nederlandse tegenhanger Roompot-Nederlandse Loterij zal volgend jaar door het leven gaan als Roompot-Charles. Oorspronkelijk zou het team Roompot-Crelan gaan heten, maar de Belgische bank Crelan trok zich na de contractverbreking van wereldkampioen veldrijden Wout van Aert terug als naamsponsor. Het bevestigt wel haar engagement tot eind 2018. Charles gaat in 2019 tevens verder als hoofdsponsor van het huidige veldritteam Crelan-Charles.

"Crelan en en het team besloten in onderling overleg en in goede verstandhouding hun samenwerking in 2019 niet meer verder te zetten", klonk het in een persbericht.

Roompot Vakanties zal als hoofdsponsor een grotere bijdrage leveren aan de nieuwe fusieploeg en dat stemt Nick Nuyens, de teammanager van Veranda's Willems-Crelan, tevreden. "Wij zijn erg blij met de uitgestoken hand van Roompot Vakanties en dat al onze mensen met een contract voor volgend jaar verder kunnen. Onze eerste zorg was het voortbestaan van het project en dat we de aangegane engagementen naar onze mensen en partners kunnen nakomen."

De algemene leiding van de nieuwe fusieploeg komt bij Michael Zijlaard, op dit moment al algemeen manager van Roompot-Nederlandse Loterij. "We zullen met deze stap verder groeien en meer betrokkenheid in en met België genereren", aldus Zijlaard. "We zijn blij en trots dat we dit plan kunnen uitvoeren. Het beste van beide teams wordt samengevoegd en zal een versterkende factor zijn. Met Charles komt er een gewaardeerde en stabiele partner bij. Wij zullen verder borduren op onze sportieve identiteit, namelijk attractief en aanvallend koersen en kansen bieden aan talentvolle renners. De ontwikkeling van onze renners is steeds belangrijk geweest. We zijn trots dat er weer een aantal talenten een enorme stap hebben kunnen maken bij ons."

Photo News

Sagan bevestigt contractverlenging tot eind 2021

Peter Sagan heeft bevestigd dat hij de komende drie seizoenen aan boord blijft bij de Duitse WorldTour-formatie BORA-Hansgrohe. "Bedankt voor de steun en het vertrouwen. Ik ben zo blij dat ik tot eind 2021 deel uitmaak van deze familie", tweette de drievoudige wereldkampioen.

De Slovaakse vedette lag nog tot eind 2019 onder contract, maar krijgt een verbeterde overeenkomst. Met een jaarloon tussen 4 en 6 miljoen euro wordt hij beschouwd als dé grootverdiener in het peloton. "De ploeg en onze sponsors willen Peter houden want zijn uitstraling overstijgt de wereld van het wielrennen", verklaarde teammanager Ralph Denk onlangs. "Wanneer we het over een contract hebben, is voor ons en voor Peter geld niet het belangrijkste criterium."

Sagan doet zondag in het Oostenrijkse Innsbruck een gooi naar een vierde opeenvolgende wereldtitel, maar door de moeilijkheidsgraad van het parcours lijken zijn kansen beperkt. De 28-jarige Slovaak won dit seizoen onder meer Parijs-Roubaix, Gent-Wevelgem en een zesde groene trui in de Tour (plus drie etappes).

"Peter De Grote" is bezig aan zijn tweede jaar bij BORA, waar ook zijn oudere broer Juraj een plaatsje heeft. Eerder fietste hij in de WorldTour voor Tinkoff (2015-2016), Cannondale (2013-2014) en Liquigas (2010-2012). Eerder deze zomer maakten naamsponsors BORA en Hansgrohe al bekend dat ze minstens tot en met 2021 aan de Duitse wielerploeg verbonden blijven. 

REUTERS

Thierry Marichal wordt sportief directeur bij Cofidis

Ex-profrenner Thierry Marichal (45) wordt vanaf 1 december sportief directeur bij Cofidis, zo heeft de Franse procontinentale wielerformatie vrijdag bekendgemaakt. Na twee jaar verlaat hij WB-Aqua Protect-Veranclassic.

Marichal keert terug naar het team waarvoor hij in 2005 en 2006 reed. De Henegouwer wordt herenigd met zijn voormalige ploegmaat Cédric Vasseur, momenteel manager bij Cofidis.

"De voorbije jaren heeft Cofidis wat van zijn glans verloren", stelt Marichal. "Maar Cédric Vasseur is erin geslaagd het team een nieuw elan te geven, dankzij zijn kwaliteiten en ervaring. Ik heb geen seconde getwijfeld. Het was nu of nooit, want ik ken de structuur van het team goed en zal geen aanpassingsperiode nodig hebben."

"Ik ben heel blij Thierry Marichal te mogen verwelkomen bij het team waar we elkaar hebben leren kennen", aldus Cédric Vasseur. "Ik heb altijd zijn professionalisme en ervaring weten te waarderen. Ook zijn kennis over de Belgische koersen en het terrein is welkom."

Thierry Marichal.
AFP Thierry Marichal.
Thierry Marichal.
BELGA Thierry Marichal.

Luís Mas trekt naar Movistar

Movistar heeft een derde renner aangetrokken voor 2019. De Spaanse wielerformatie haalde de 28-jarige Spanjaard Luís Mas binnen. Na vijf jaar bij Caja Rural zoekt Mas straks dus andere oorden op.

Luis Mas.
photo_news Luis Mas.

Evenepoel deelt premie(tje) met ploegmaats

De nieuwe juniorenwereldkampioen deed zijn best om zijn ploegmaats zo veel mogelijk te betrekken bij zijn triomf. In de coulissen achter het podium ging Evenepoel zijn teamgenoten Steven Pattyn, Aaron Van Der Beken, Henri Vandenabeel en Xandres Vervloesem nadrukkelijk bedanken. Ilan Van Wilder werd op dat moment nog verzorgd aan de schaafwonden die hij had opgelopen bij zijn val. Evenepoel liet meteen ook weten dat hij het prijzengeld van de UCI en van de bond ging delen met zijn ploegmaats. Zijn wereldtitel op de weg leverde hem 1.533 euro van de UCI op, van de bond kreeg hij een premie van 1.250 euro. Bij de profs is het de gewoonte dat winnaars hun prijzengeld delen op een kampioenschap. (BA)

EPA
Photo News4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • willy van dijck

  Hoe lang zal Nuyens daar blijven, gewoon om de baas te spelen en nu 2de rangs rol.

 • Marcel Bontinck

  1250€ van de bond.De onkostenvergoeding van de bondsleden zal een pak hoger zijn.

 • Victor Avanti

  maar zonder zijn toprenner

 • rudolf jacobs

  fantastiche mentaliteit Remco een echte kampioen waardig,een heel mooi gebaar man weinige hebben dit u voorgedaan nogmaals dikke proficiat met jou twee wereld titels