KOERS KORT (21/11). De Gendt en Wellens moeten fietsreis uitstellen - INEOS versterkt zich met 23-jarige Colombiaan Brandon Rivera

BELGA

De Gendt en Wellens moeten fietsreis twee dagen uitstellen

Thomas De Gendt en Tim Wellens moeten hun Final Breakaway 2, de zesdaagse fietsreis van de Lotto-Soudal-renners door Spanje, twee dagen uitstellen. Normaal zouden de renners gisteren aan hun avontuur begonnen zijn, maar dat lukte om verschillende redenen niet. De Gendt meldt dat hij geveld werd door een migraineaanval, terwijl de fiets van Wellens tijdens de reis beschadigd raakte. Door de vertraging zullen de renners hun reis inkorten naar vier dagen. 

INEOS versterkt selectie met 23-jarige Colombiaan Brandon Rivera

De Colombiaan Brandon Rivera heeft een contract voor twee seizoenen ondertekend bij Team INEOS, zo maakte de Britse topformatie donderdag bekend.

De 23-jarige Rivera is de regerende Pan-Amerikaanse kampioen tijdrijden en wordt omschreven als een allrounder. “Ik groeide op als mountainbiker maar ik hou van klimmen, tijdrijden en eendagswedstrijden. Mijn doelen zijn duidelijk: zoveel mogelijk leren. Dit wordt mijn eerste jaar in de WorldTour en ik zal fietsen aan de zijde van ervaren renners, maar ik kijk ernaar uit.”

Rivera komt over van het Colombiaanse GW-Shimano, een continentaal team. Hij wordt bij INEOS ploegmaat van zijn landgenoot en Tourwinnaar Egan Bernal. “We zijn heel goede vrienden. We kennen elkaar sinds onze tiende verjaardag toen we begonnen te mountainbiken in Zipaquira”, legt Rivera uit. “We hadden beide grote dromen en dat we nu samen kunnen rijden is ongelofelijk.”

Brandon Rivera
Ineos Brandon RiveraReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.