Koers kort 18/03: Greipel moet onder het mes na stevige smak in Milaan-Sanremo

Joel Hoylaerts / Photo News

Poolse Katarzyna Niewiadoma soleert naar winst in Trofeo Alfredo Binda

Katarzyna Niewiadoma heeft in het Italiaanse Cittiglio de Trofeo Alfredo Binda op haar naam geschreven. De 23-jarige Poolse bleef na 131,1 kilometer de Nederlandse Chantal Blaak voor, die volgde op 22 seconden. Een andere Nederlandse, Marianne Vos, vervolledigde het podium.

De Trofeo Alfredo Binda was de derde WorldTour-wedstrijd van het seizoen bij de vrouwen. Niewiadoma neemt door haar zege van zondag de eerste plaats over van de Nederlandse Anna van der Breggen. De vierde WorldTour-wedstrijd staat 22 maart op de agenda met de Driedaagse De Panne.

Photo News
Photo News
Photo News

Greipel moet geopereerd worden

Dubbele pech voor André Greipel. De 35-jarige Duitse krachtpatser van Lotto-Soudal ging gisteren tijdens Milaan-Sanremo in de afdaling van de Poggio tegen de vlakte en de 'Gorilla' liep daarbij een complexe sleutelbeenbreuk op. Dat bevestigt de Lotto-ploeg op Twitter. Greipel gaat vanavond onder het mes.

Kasseistroken geschrapt in GP Denain

Heel wat renners kiezen ervoor om vandaag aan de start te verschijnen van de GP Denain. Om dat kasseigevoel van Parijs-Roubaix al wat in de benen te hebben. De organisatoren van de Franse koers hebben echter beslist om heel wat kasseistroken te schrappen vanwege het slechte weer. Niet meteen goed nieuws voor Wout van Aert die zichzelf al eens wilde testen op de Franse kinderkopjes. Normaal gezien stonden er twaalf kasseistroken op het programma, maar dat werd dus herleid naar een die dan wel drie keer wordt aangedaan. De renners zullen nu 170 kilometer rijden en de start wordt verschoven naar 12u45.

"Het is spijtig voor de koers", vertelde Wout van Aert voor de start. "Het was toch een koers waar er stevig gereden zou worden en nu zal het misschien iets voor de sprinters worden. Ook met het oog op Parijs-Roubaix zal het minder een test zijn dan normaal. Het zal wel goed zijn voor de veiligheid." Ondanks het verdwijnen van nagenoeg alle kasseistroken is Wout van Aert wel gestart met zijn Roubaix-fiets. Alleen met iets meer druk op de banden dan gepland.

Andrea Guardini mag juichen.
Getty Images Andrea Guardini mag juichen.

Andrea Guardini (Bardiani-CSF) heeft de eerste etappe in de wielerronde van Langkawi (2.BC) op zijn naam geschreven. De Italiaan, ook de eerste leider, haalde het na 147,9 km tussen Kangar en Kulim in een massasprint voor de Zuid-Koreaan Seo Joon Yong (KSPO Bianchi Asia Procycling) en de Eritreeër Mekseb Debesay (Dimension Data).

De 28-jarige Guardini is de absolute zegekoning in de Ronde van Langkawi. De voorbije jaren won hij in Maleisië al 22 etappes. Morgen leggen de renners 208,3 km af tussen Gerik en Kota Bharu. Er nemen geen Belgen deel. De Ronde van Langkawi is toe aan de 23e editie en duurt acht dagen (tot 25 maart). Vorig jaar ging de eindzege naar de Zuid-Afrikaan Ryan Gibbons.

Getty Images6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Frans Peeters

  Gazettencoureur Van Aert moet niet zeuren want hij had toch geen goede benen. Hij zou beter minder de media opzoeken en wat harder trainen.

 • Dirk Van Den Bossche

  De Nols , als anti Wout weet het weer beter.

 • Guy Miserez

  GP Denain was wel te zien via Facebook op FR3 , en de winnaar was Kenny Dehaas

 • Antoine Van De Velde

  Het is vooral heel jammer voor de organisatie,maar veiligheid komt op de eerste plaats. Voor Wout is het een gemiste kans om in een wedstrijd het bos van Wallers eens aan te doen en om het materiaal te testen.

 • Peter Nols

  Het is eerder een voordeel voor Van Aert, 170km is wel zijn bovengrens, hij zal nooit een koers van meer dan 200km kunnen winnen.