KOERS KORT (17/7). Meersman en De Clercq blijven ploegleider bij Pauwels Sauzen-Bingoal, Albert vertrekt

Niels Albert.
Photo News Niels Albert.

Meersman en De Clercq blijven ploegleider bij Pauwels Sauzen-Bingoal, Albert vertrekt

Gianni Meersman en Mario De Clercq zullen bij het Pauwels Sauwen-Bingoalteam de sportieve lijnen van de wielerploeg bepalen. Angelo De Clercq blijft aan boord als sportdirecteur bij het opleidingsteam Callant-Doltcini. De samenwerking met Niels Albert, Johan Verstrepen en Tom Vannoppen zet Jurgen Mettepenningen meteen stop.

“Zes ploegleiders voor een veldritploeg, dat is niet realistisch. Daarom heb ik Niels Albert, Tom Vannoppen en Johan Verstrepen gemeld dat er geen vervolg komt aan de samenwerking met hen”, stelt manager Jurgen Mettepenningen. “De keuze voor Gianni Meersman was niet moeilijk. Hij heeft deze zomer alle wegwedstrijden op zich genomen, en daar waren we heel tevreden over. Mario De Clercq is reeds sinds de oprichting van de ploeg bij het geheel betrokken en doet dit nog steeds met dezelfde gretigheid als 13 jaar geleden.”

“Wat ook niet onbelangrijk is, is dat alle huidige renners van Pauwels Sauzen-Bingoal vol lof spreken over de aanpak van Gianni Meersman en Mario De Clercq. Het geeft mij ook iets meer comfort om verder te werken met mensen waar ik reeds lange tijd mee samenwerk. Dit speelde ook mee in de beslissing om door te gaan met de huidige ploegleiders, die vorige winter mee voor een heel goed seizoen hebben gezorgd. Dat geeft me ook veel vertrouwen voor de verdere toekomst van ons team. Voorts wil ik Niels Albert, Tom Vannoppen en Johan Verstrepen nog veel succes wensen in hun verdere sportieve toekomst”, besluit Jurgen Mettepenningen. 

BELGA

Deceuninck-Quick.Step versterkt zich met Italiaans talent Bagioli

De Italiaan Andrea Bagioli wordt volgend jaar prof bij wielerploeg Deceuninck-Quick.Step. De twintigjarige Bagioli maakte dit jaar onder meer indruk met twee ritzeges en de eindzege in de Ronde van de Isard, een beloftenkoers. Bagioli tekent bij het Belgische team een contract voor twee jaar.

Bagioli maakt dit jaar deel uit van Team Colpack. Hij geldt als een beloftevol klimmer. “We houden hem al een tijdje in het oog. Als we iemand zien met zulke kwaliteiten, doen we er alles aan om hem binnen te halen”, meldde teambaas Patrick Lefevere. “We waren erg onder de indruk. En zoals jullie weten, geven we jonge en veelbelovende talenten graag een kans. We geloven in de jeugd en bieden hen een perfecte omgeving om zich te ontwikkelen.” 

Na overname Fidea gaat veldritteam door als ‘Telenet-Baloise Lions’

De overname van de Belgische verzekeraar Fidea door sectorgenoot Baloise is afgerond. Tot de juridische fusie is voltooid, blijven de twee “nog enige tijd” als aparte entiteiten opereren en blijft de merknaam Fidea behouden, meldt Baloise Insurance. Het veldritteam dat Fidea sponsorde, start het komende seizoen wel al onder de nieuwe vlag en wordt ‘Telenet-Baloise Lions’.

In april had de Zwitserse verzekeringsgroep Baloise Group de overname voor 480 miljoen euro aangekondigd. Ook verzekeraar Ageas, de moeder van AG Insurance, en de Antwerpse bank- en verzekeringsgroep Argenta hadden een bod gedaan op Fidea. Nu Baloise de nodige toestemmingen van de autoriteiten binnen heeft, is de overname rond.

“Baloise Insurance en Fidea blijven nog enige tijd opereren als aparte entiteiten tot de juridische fusie voltooid wordt. Wanneer dat zal zijn is momenteel nog niet bepaald. Tot dan blijft de merknaam Fidea dus behouden”, klinkt het in een persbericht.

Nu kan de integratie starten. Daarbij wil Baloise de sterke punten van Fidea inbedden, klinkt het. “Een eerste zichtbare stap hierin is de sponsoring in het veldrijden. Tijdens het aankomende cyclocrossseizoen neemt Baloise Insurance de sponsoring van de ploeg Telenet-Fidea Lions over en verschijnen zij als Telenet-Baloise Lions aan de start.”

Belgisch kampioen Toon Aerts, kopman van de ploeg.
BELGA Belgisch kampioen Toon Aerts, kopman van de ploeg.

Gilbert en Evenepoel vieren terugkeer in competitie in Italië

Deceuninck-Quick Step komt volgende week met Philippe Gilbert en Remco Evenepoel aan het vertrek van de tweede editie van de Adriatica Ionica, een vijfdaagse rittenkoers in Italië (24-28 juli).

"Het is mijn eerste rittenkoers in meer dan een jaar in Italië", blikte Gilbert vooruit, die liever momenteel de Tour had gereden, maar in laatste instantie afviel. "Een mooie koers om het tweede deel van het seizoen op gang te schieten. Ik heb enkele van mijn grootste zeges in Italië behaald en koers er graag, wil het team helpen en zien hoe mijn conditie ervoor staat."

Ook Remco Evenepoel is er opnieuw bij. De neoprof reed zijn laatste wedstrijden eind juni op het BK en trok vervolgens op hoogtestage. "Ik kijk er naar uit om weer te koersen. Ik weet niet hoe mijn vorm is na de hoogtestage in Livigno. Natuurlijk sta ik gemotiveerd aan de start en hopelijk kunnen we met de ploeg enkele mooie resultaten boeken."

Ploegleider Klaas Lodewyck had alvast goede moed. "We hebben een sterke ploeg. Alvaro (Hodeg, red.) is onze man voor de sprints. Philippe heeft veel ervaring en zijn aanwezigheid is van grote meerwaarde voor de ploeg. Remco en James (Knox, red.) mogen hun benen testen op de Tre Cime di Lavaredo. Het is een zware klim, maar we leggen ze geen druk op.” De Colombiaan Ivan Ramiro Sosa won vorig jaar de eerste editie van de Adriatica Ionica Race.

. Selectie Deceuninck-Quick Step
Remco Evenepoel (BEL), Philippe Gilbert (BEL), Alvaro Hodeg (Col), Mikkel Honoré (Den), James Knox (GBr), Davide Martinelli (Ita), Florian Sénéchal (Fra)

Philippe Gilbert.
BELGA Philippe Gilbert.
Remco Evenepoel.
BELGA Remco Evenepoel.

Zieke Zabel is de zesde opgever

Rick Zabel (Katusha-Alpecin) komt niet meer aan de start van de elfde etappe van de Tour de France. De Duitser, zoon van voormalig spurtbom Erik Zabel, werd gisteren op de rustdag ziek en is daar niet van hersteld. Het peloton gaat voort met 170 renners.

Zabel kon vorig jaar de Tour ook al niet afmaken. Toen kwam hij tijdens een bergetappe buiten de tijdslimiet binnen. De Duitser stond tot voor vandaag in het klassement op de 170e en voorlaatste plaats, met 1 uur en 44 minuten achterstand op geletruidrager Julian Alaphilippe.

Zabel is na Tejay Van Garderen (EF Education First), Patrick Bevin en Alessandro De Marchi (beiden CCC) en Christophe Laporte en Nicolas Edet (beiden Cofidis) de zesde opgever. De elfde rit gaat vandaag van Albi naar Toulouse. Het is voorlopig de laatste kans voor de sprinters. Donderdag gaat de Tour de Pyreneeën in.

Rick Zabel.
BELGA Rick Zabel.

Wanty-Gobert verlengt overeenkomst met Odd Eiking

Wanty-Gobert heeft bekendgemaakt ook de komende twee seizoenen te rekenen op de Noor Odd Christian Eiking, die momenteel actief is in de Tour de France. Hij ondertekende een nieuwe overeenkomst tot eind 2021.

 De 24-jarige Eiking toonde zich in de Tour met een lange vlucht in de tiende etappe. Vorige zomer won hij de derde rit in de Ronde van Wallonië. “Ik ben zeer gelukkig om bij de formatie Wanty-Gobert, die me als een familie verwelkomd heeft, te blijven”, legde de Noor uit op de teamwebsite. “Ik krijg er veel mogelijkheden om mezelf te ontwikkelen en om mijn passie uit te oefenen. De sfeer is uitstekend, wat zeer belangrijk is. Ik wil in deze Ronde van Frankrijk op mijn elan doorgaan, om hopelijk tussen hier en Parijs een mooi resultaat te behalen. En in het vervolg van mijn carrière wil ik mijn progressie doortrekken om nog vaker aanspraak te maken op een overwinning.”
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • André Vermaelen

  Dit is de kans voor Telenet om met Niels Albert een top manager binnen te halen.

 • Dirk Van Den Bossche

  De tijd is blijven stilstaan bij Freddy. Nooit te lang in het verleden blijven leven.

 • lucien luyten

  Wat moet je eten of drinken om kind te kunnen blijven Freddy ?

 • lucien luyten

  Wat moet je eten of drinken om kind te kunnen blijven Freddy ?

 • Freddy Madou

  Hij gaat ze een Nederlandse naam geven, Rabo Groenendaal.