KOERS KORT (15/11). UCI schorst André Cardoso vier jaar na positieve plas voor Tour van 2017

photo_news

Lotto Soudal Ladies lijft triatlete Marie Dessart in

De 37-jarige triatlete Marie Dessart zal volgend jaar haar wielerdebuut bij de Lotto Soudal Ladies vieren. Dat maakte de ploeg vandaag bekend. Dessart is wereldkampioene Gran Fondo in de categorie tussen 35 en 39 jaar.

“Dit is een prachtige kans die ik nog krijg op mijn leeftijd, werkelijk een droom die uitkomt”, reageert Dessart. “De voorbije twee à drie jaar zette ik mooie resultaten neer in amateurwedstrijden, maar ik dacht dat het te laat was om ooit nog voor een eliteteam op de weg te rijden. Onverwacht is dit nu toch aan de orde. Ik kijk ernaar uit om me te meten met de vrouwen op de weg en te ontdekken wat ik waard ben. Feit is dat de concurrentie groot is.”

Dessart heeft een triatlongeschiedenis en legde in het verleden enkele Iron Man-wedstrijden af. “In het triatlon was ik heel sterk in het fietsen, maar tijdens het lopen haalden de tegenstanders mij in”, verduidelijkt ze. “Daarom heb ik meer dan vijf jaar geleden voor het wielrennen gekozen. Ik reed Gran Fondo’s en deed aan mountainbiken. Lotto Soudal heeft me uiteraard niet ingelijfd voor de vlakke koersen. Mijn programma zal bestaan uit het rijden van heuvelachtigere wedstrijden en klimkoersen van één of meer dagen. Ik wil tonen dat ik het vertrouwen dat Lotto Soudal in mij heeft waard ben en ik wil gedurende het seizoen progressie boeken.” 

UCI schorst André Cardoso vier jaar na positieve plas voor Tour van 2017

De Internationale Wielerunie UCI legt de Portugees André Cardoso (34) een schorsing van vier jaar op. Dat bevestigt de organisatie op zijn website.

Cardoso testte eind juni 2017 in aanloop naar de Ronde van Frankrijk positief op epo tijdens een controle buiten competitie. Zijn ploeg Trek-Segafredo zette hem onmiddellijk op non-actief. Daardoor verloor Alberto Contador een belangrijke knecht in de bergen.

De zaak sleepte bijna anderhalf jaar aan omdat de Portugees de positieve test aanvocht en een tegenanalyse aanvroeg. 

Andre Cardoso (rechts).
Photo News Andre Cardoso (rechts).

Ex-triatlete krijgt kans bij Lotto Soudal Ladies

Marie Dessart, de Belgische wereldkampioene Gran Fondo in de categorie 35-39-jarigen, maakt volgend jaar haar wegdebuut bij de Lotto Soudal Ladies. De bijna 38-jarige Waalse ex-triatlete staat te popelen voor deze nieuwe uitdaging. “Het is dankzij Ludivine Henrion dat ik bij Lotto Soudal ben terechtgekomen. Ludivine heeft ons in contact gebracht. Dit is een prachtige kans die ik nog krijg op mijn leeftijd. De voorbije twee à drie jaar zette ik mooie resultaten neer in amateurwedstrijden, maar ik dacht dat het te laat was om ooit nog voor een eliteteam op de weg te rijden. Onverwachts is dit nu toch aan de orde. Ik kijk ernaar uit om me te meten met de dames op de weg en te ontdekken wat ik waard ben. Feit is dat de concurrentie groot is.”

“Vooraleer ik met wielrennen begon, deed ik aan triatlon en nam ik deel aan verschillende Iron Mans. In het triatlon was ik heel sterk in het fietsen, maar tijdens het lopen haalden de tegenstanders mij in. Daarom heb ik meer dan vijf jaar geleden voor het wielrennen gekozen. Ik reed Gran Fondo’s en deed aan mountainbiken. Ik ben gek van de bergen en daarom spreken Gran Fondo’s mij zo aan. Ik houd van de inspanning op een lange beklimming en ik heb er ook het lichaam voor. Bovendien rijd je telkens in een mooi landschap. De bergen zijn mijn favoriete omgeving om te koersen en te trainen.”

Lotto Soudal heeft me uiteraard niet ingelijfd voor de vlakke koersen; mijn programma zal bestaan uit het rijden van heuvelachtigere wedstrijden en klimkoersen van één of meer dagen. Het zal voor mij een hele verandering zijn. Ik maak nu deel uit van een professionele ploeg en zal dus kunnen rekenen op de steun van een hele omkadering; ik ben benieuwd welke invloed dat zal hebben. Dit wordt een ware ontdekkingstocht voor mij; het is een stap in het onbekende. Ik wil alleszins tonen dat ik het vertrouwen dat Lotto Soudal in mij heeft waard ben en ik wil gedurende het seizoen progressie boeken. Het wordt een avontuur dat een aanpassing van mijn levensstijl zal vergen, zo ga ik ook halftijds werken. Ik wil het maximale uit mijn droom halen.”
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Bernd Vaes

    Wat een verwarrende titel: Wordt hij na positieve plas uit 2017 voor vier jaar geschorst, of schorst de UCI hem vier jaar na die plas? In het laatste geval heeft hij zijn straf in 2018 gekregen, vier jaar na 2017??

  • Theo Collewaert

    En Froome fietste vrolijk verder !