KOERS KORT 11/5. Ook regen stopt Van der Poel niet - Aranburu slaat dubbelslag in Madrid

Facebook Belgian Mountainbike Challenge.

Van der Poel pakt drie op drie

Drie op drie voor Mathieu van der Poel in de Belgian Mountainbike Challenge. In de eerste etappe deerde een tractor hem niet, gisteren kwam hij te laat aan de start maar ploeterde hij ook naar de zege en vandaag kon de regen hem niet stoppen. De winnaar van de Amstel Gold Race, Dwars door Vlaanderen en de Brabantse Pijl reed in een MTB-onderneming van 95 kilometer de tegenstand op minuten. Hans Becking werd tweede, Timo Kielich derde. Van der Poel werkt toe naar de WB-manche mountainbike in het Duitse Albstadt van later deze maand (17-19 mei). In 2017 schreef de Nederlander de Belgian Mountainbike Challenge al eens op zijn naam. 

Aranburu slaat dubbelslag in Madrid

Alex Aranburu (Caja Rural - Seguros RGA) heeft de tweede rit in de Ronde van Madrid op zijn naam geschreven. De Spanjaard hield na 164,5 kilometer in San Martin de Valdeiglesias de Fransman Romain Hardy (Arkéa-Samsic) en de Spanjaard Vicente Garcia de Mateos (Aviludo Louletano) achter zich. Aranburu neemt in het algemene klassement de leiding over van Niccolo Bonifazio (Total Direct Energie). De Italiaan won gisteren de eerste etappe. Morgen valt het doek na een etappe van 99,9 kilometer in Madrid. In 2018 trok de Portugees Edgar Pinto aan het langste eind.

Wiebes pakt eindzege in Ronde van Chongming Island

De Nederlandse Lorena Wiebes (Parkhotel Valkenburg) heeft  de derde rit in de Ronde van Chongming Island gewonnen. Wiebes, die eerder ook de eerste en tweede etappe won, pakt zonder verrassing ook de eindzege. Lotte Kopecky (Lotto-Soudal) eindigde in de derde rit als derde en sluit de Ronde ook op de derde stek af. 

Wiebes hield na 118,4 kilometer in Chongming Xingcheng Park de Thaise Jutatip Maneephan (Thailand Women's Cycling Team) en Kopecky achter zich.  In het algemene klassement pakt Wiebes de eindzege, voor Maneephan en Kopecky. Vorig jaar triomfeerde de Duitse Charlotte Becker. 

Lorena Wiebes.
Photo News Lorena Wiebes.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.