KOERS KORT 01/11. Van Vleuten langer bij Mitchelton-Scott - Cofidis lijft Colombiaan Atapuma in

Annemiek van Vleuten.
EPA Annemiek van Vleuten.

Yorben Lauryssen wint op Koppenberg bij junioren

Yorben Lauryssen heeft in Oudenaarde de Koppenbergcross bij de junioren op zijn naam geschreven. De renner van Callant-Dolticini haalde het voor Yente Peirens en Joran Wyseure.

De juniorencross op de Koppenberg kon uitpakken met ruim 50 deelnemers, onder hen ook een stevige Britse delegatie en het was Ben Tulett die meteen de wedstrijd in handen nam. De wereldkampioen sloeg al meteen een klein kloofje in de eerste ronde, maar zag Lennert Belmans uiteindelijk wel nog aansluiten.

Achter hen volgde Yorben Laureyssen, nog wat verder Jenson Yong in vierde positie. Tulett zou evenwel gas moeten terugnemen in de tweede ronde en het was Belmans die de koppositie nam. Wat later was zelfs geen sprake meer van de wereldkampioen die opgaf met knieproblemen. Vooraan werd niet geaarzeld, Belmans bleef het mooie weer maken, Lauryssen volgde als tweede op 15 tellen, Yente Peirens moest als derde al 40 seconden prijsgeven halfweg koers. Belmans verzwakte niet en diepte zijn voorsprong verder uit. Hij begon met 23 seconden bonus aan de laatste ronde. Geruststellend, leek het, tot hij kreeg af te rekenen met materiaalpech.

Lauryssen wipte hem voorbij en haalde het voor Yente Peirens. Joran Wyseure vervolledigde het podium, Belmans zou vrede moeten nemen met een vierde plek. Voor Lauryssen, die aan de finish zijn fiets omhoog stak, is het zijn eerste overwinning van het seizoen nadat hij vorige week in Luxemburg nog vrede moest nemen met een derde plek en een week voordien in Boom met een tweede plaats. 

Van Vleuten langer bij Mitchelton-Scott

Wielrenster Annemiek van Vleuten heeft haar contract bij Mitchelton-Scott opengebroken en verlengd tot 2020. Dat heeft de wielerploeg laten weten. De 36-jarige Nederlandse revalideert momenteel van de kniebreuk die ze opliep tijdens de wegwedstrijd van het WK. Enkele dagen daarvoor had ze haar wereldtitel in het tijdrijden verlengd.

“Ik had een contract tot en met 2019 en voel me zeer vereerd dat de ploeg mijn contract tot en met 2020 wil verlengen. Dat is voor mij heel belangrijk want ik voel me thuis in deze ploeg en ik ben trots dat ik deel uitmaak van dit team dat ieder jaar beter wordt”, reageerde Van Vleuten.

De wielrenster kende een zeer succesvol jaar met naast de wereldtitel tijdrijden het eindklassement van de WorldTour, de eindzege in de Giro Rosa en in La Course. Ze hoopt in de loop van het seizoen in 2019 haar comeback te maken

Colombiaanse klimmer Atapuma naar Cofidis

De Colombiaan Darwin Atapuma fietst volgend jaar voor het Franse team Cofidis. De klimmer verlaat UAE Team Emirates. Cofidis wil Atapuma graag laten uitblinken in de bergetappes van de Tour de France. “Met hem hebben we een renner erbij die kan schitteren op de beklimmingen van boven 2.000 meter en die heeft de Tour volgend jaar in ruime mate opgenomen in het rittenschema’', zegt teammanager Cedric Vasseur.

De 30-jarige Atapuma eindigde als negende in de Ronde van Italië in 2016 en won dat jaar ook een rit in de Ronde van Zwitserland. De Colombiaan was ook al een aantal keren dicht bij ritwinst in zware bergritten in de Tour, Giro en Vuelta.

Italiaan Masnada eindwinnaar in Hainan

De Zwitser Simon Pellaud heeft de negende en laatste etappe in de wielerronde van Hainan (Chn/2.BC) op zijn naam geschreven. Pellaud had na 181,9 km tussen Changjiang en Danzhou vijf seconden voorsprong op een groepje met vijf renners. De Nederlander Peter Schulting was de snelste van de achtervolgers. De Italiaan Lorenzo Rota werd derde. Joeri Stallaert eindigde op de 38ste plaats. De eindzege ging naar de Italiaan Fausto Masnada (Androni Giocattoli-Sidermec) voor de Zwitser Gino Mäder en de Fransman Julien El Fares. Masnada, dinsdag etappewinnaar, volgt op de erelijst zijn landgenoot Jacopo Mosca op.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Pedro Gonzalez

    Ho ja Annemiek die veelvuldig wereldkampioene die viel in de afzink naar de meet in Rio waardoor Anna Van der Breggen goud won, en deze heeft meermaals gezegd heeft dat zij het goud aan die val te danken heeft. Dat is van een andere klasse dan goudgele Greg. Die daarover niets zegt, maar pronkt alsof er niets gebeurd was.