Klimtalent Mauri Vansevenant wordt op 15 juli prof bij Deceuninck-Quick.Step

Yves Lampaert dolt met Mauri Vansevenant.
Photo News Yves Lampaert dolt met Mauri Vansevenant.
Zoals verwacht ondertekent toptalent Mauri Vansevenant binnenkort zijn eerste profcontract bij WorldTour-formatie Deceuninck-Quick.Step. Op 15 juli tekent de pas in elektromechanica afgestudeerde Vansevenant er een overeenkomst tot eind 2023, zo maakte het team vandaag bekend.

“Vooraleer ik prof werd, wou ik eerst mijn diploma halen”, legt de 21-jarige zoon van voormalig profrenner Wim Vansevenant uit in een communiqué van het team. “De combinatie tussen onderwijs en het profbestaan in het wielrennen is niet haalbaar. Ik ben dan ook blij dat ik mijn diploma heb, het geeft me zekerheid voor de toekomst. Vroeg of laat zal ik het toch nodig hebben.”

Dat zal nog niet voor meteen zijn, want de verwachtingen voor het Belgische klimtalent zijn hooggespannen. “Het klopt dat ik eerder een klimmer ben dan een renner voor het klassieke voorjaar. Vorig jaar won ik ritten in de Giro della Valle d’Aosta met mijn beloftenploeg EFC-L&R-Vulsteke. Ik hou echt van zware bergritten, maar nu komt het erop aan veel bij te leren.”

Vansevenant trekt dan ook meteen met Deceuninck-Quick.Step op trainingskamp naar Italië. “Dan wordt het vooral kijken, luisteren en leren voor mij. Ik zal mij ook moeten aanpassen, want trainen bij de profs is toch wat anders dan bij de beloften. Maar ik ben er zeker van dat mijn nieuwe ploegmaats wel zullen helpen. Ik voel me goed in de ploeg, er is duidelijk een goeie vibe aanwezig. Er zitten ook heel veel Belgische renners en dat vergemakkelijkt toch wel de integratie. Het is gewoon een droom die uitkomt.” 

Ook de Dauphiné (12-16/8), de Settimana Coppi-Bartali (1-5/9), de GP’s Quebec en Montreal (11 en 13/9), het WK U23 in Martigny (25/9, indien geselecteerd), de Waalse Pijl (30/9) en de Brabantse Pijl (12/9) staan op het programma van Vansevenant.

Mauri Vansevenant tekende een contract tot 2023 bij Deceuninck-Quick.Step.
Twitter Deceuninck-Quick.Step Mauri Vansevenant tekende een contract tot 2023 bij Deceuninck-Quick.Step.

Lees ook: Experts Van Impe en Van den Broeck weten welke pittige uitdaging Evenepoel bij zijn eerste grote ronde wacht: “Misschien is ‘oeps’-momentje zelfs niet slecht” 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.