Kittel opgelucht na eerste zege: "Ik heb de moed nooit laten zakken"

PHOTO_NEWS
Marcel Kittel (Giant-Alpecin) was bijzonder blij met zijn eerste seizoenszege. "Ik heb er lang op moeten wachten. Dit doet enorm veel deugd", reageerde de Duitser nadat hij de eerste rit in de Ronde van Polen gewonnen had.

Kittel mocht begin dit jaar weliswaar al eens juichen in de People's Choice Classic in Adelaide (een criterium verreden aan de vooravond van de Australische rittenkoers Tour Down Under), voor het overige verging het hem bijna een half jaar lang minder goed door een virus en daarmee gepaard gaande vormcrisis. Nu is het dan eindelijk raak voor de Duitser.

"Het was een gevaarlijke finale", vertelt Kittel. "Met heel wat bochten. Bij de eerste passages aan de finish dacht ik dat het moeilijk zou worden, maar naar het einde van de wedstrijd toe kreeg ik een beter gevoel. Ik wist dat we met het hele team vooraan moesten zitten in die finale en dat draaide perfect uit. De ploeg leverde hard werk voor me. Ze brachten me in ideale positie naar voren, ook al was het niet gemakkelijk om samen te blijven in het slot."

Ondanks een sluw manoeuvre van Caleb Ewan in de laatste bocht, haalde Kittel het in de sprint voor de Australiër, goed voor zijn eerste echte seizoenszege. "Het is heel belangrijk voor me dat ik hier win. Het was te lang geleden. Ik heb een moeilijke periode achter de rug, heb hard moeten werken en ik ben blij dat ik de moed nooit heb laten zakken en ik nu opnieuw mee kan doen voor de overwinning. Ik keek uit naar deze wedstrijd, ben blij dat ik hier ben en er komen nog twee mooie dagen aan met sprintmogelijkheden."