Kirsten Wild vervangt Jolien D'hoore bij Wiggle-High5

photo_news

Kirsten Wild rijdt komend seizoen voor Wiggle-High5. De 35-jarige Nederlandse sprintster, op zowel de weg als de baan actief, vervangt bij de Britse wielerploeg Jolien D'hoore. Zij maakte vorige maand haar transfer naar het Australische Orica-Scott bekend. Wild veroverde de afgelopen dagen drie medailles op het EK baanwielrennen. Vorig jaar werd ze tweede in de WK-wegrace in Qatar.

Wild koerste dit jaar in het shirt van het Amerikaanse Cylance Pro Cycling. Ze heeft zeventig overwinningen op haar naam staan. "Al onze rensters zijn enthousiast over de komst van Kirsten", zegt teambaas Rochelle Gilmore vandaag. "Ze werken graag voor een goede sprintster. En het biedt in koersen ook kansen voor anderen."  

Wild wordt ploeggenote van onder anderen de Italiaanse Elisa Longo Borghini en de Duitse Lisa Brennauer. "Ik kijk ernaar uit deel uit te maken van een van de succesvolste ploegen uit het vrouwenwielrennen", reageert ze op de website van de ploeg. "Ik hoop met name in WorldTourwedstrijden op successen. Om samen te koersen met rensters die al zo veel bereikt hebben, is geweldig. Ik kan ook nog van ze leren en we kunnen onze ervaringen uitwisselen, bijvoorbeeld hoe je met druk omgaat."

Wild zal haar voorjaar inrichten rond het WK baan dat eind februari, begin maart in Apeldoorn wordt gehouden.