Exclusief voor abonnees

Kiezen tussen Tour en Spelen, neen toch? Olympische wegrit in slotweekend van Ronde als die niet opschuift

Greg Van Avermaet snelde in 2016 naar olympisch goud in Rio de Janeiro.
BELGA Greg Van Avermaet snelde in 2016 naar olympisch goud in Rio de Janeiro.
Bij organisator ASO zijn ze er nog niet uit of er dit jaar een Tour komt, of ze moeten al over die van volgend jaar beginnen nadenken. Moet de Tour van 2021 namelijk één week vroeger beginnen, nu de nieuwe datum van de Spelen bekend is? Indien niet, dan dreigt het slotweekend van de Tour te overlappen met het openingsweekend van de Spelen.

Je hebt 17% van dit artikel gelezen
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • François De Coster

    Overbetaalde CEO van IOC en andere dik betaalde voorzitters en directeurs kunnen één jaar op voorhand nog niet rekening houden met een verschil van een paar dagen, waar deze mensen hun competentie halen weet ik niet maar dat die olympische spelen nu een week vroeger of later plaats hebben dat gaat geen verschil uitmaken want die gebouwen en wegen gaan niet zo direct lopen gaan.