Kersvers kampioen Van Hecke: "Ik ga blijven aanvallen"

BELGA
Preben Van Hecke, kersvers Belgisch kampioen wielrennen, loopt daags na zijn verrassende zege in Tervuren nog steeds met zijn hoofd in de wolken. "Er zal nu wel heel wat veranderen in mijn leven", zo vertelde de renner van Topsport Vlaanderen-Baloise op een persconferentie in Brussel.

"Na de podiumceremonie, de dopingcontrole en de persconferentie heb ik gisteren op hotel nog iets gegeten met ploegmaat Oliver Naesen", aldus de 32-jarige Van Hecke. "Daarna ging het richting het supporterscafé in Zele, om één uur was ik thuis. De laatste vijf kilometer van de koers heb ik nog eens op televisie bekeken. Vandaag heb ik al opnieuw getraind, we zijn wel een halfuurtje later begonnen dan gewoonlijk."

Van Hecke, die gisteren Jurgen Roelandts (Lotto-Soudal) in een sprint met twee klopte, kwam nog eens terug op de laatste rechte lijn van het BK. "Ik dacht: Het is nu of nooit. Tactisch heb ik het goed gespeeld. Ik had geen stress, want ik had niets te verliezen. Ik bleef kalm, want ik heb 12 jaar ervaring en heb toch al verschillende koersen gewonnen."

"Als je ziet dat Roelandts en Greg Van Avermaet naast mij op het podium stonden, dan geeft dat nog meer glans aan mijn titel. Of ik dit beschouw als revanche op Lotto (waar hij in 2007 moest vertrekken, nvdr.)? Helemaal niet. Dat is al lang geleden. Ik ben niet iemand die meerdere jaren rancuneus kan blijven."

BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA

"Blijven aanvallen"
"Ik wil mijn trui nu zoveel mogelijk laten zien. Ik zal blijven aanvallen. Die trui is een extra motivatie om te trainen en intens voor de sport te blijven leven", besloot Van Hecke.

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters is erg blij met de overwinning van Van Hecke. Hij vindt de renner, die volgende week donderdag zijn 33e verjaardag viert, niet atypisch binnen Topsport Vlaanderen-Baloise, dat jongeren opleidt en laat doorgroeien.

"Preben is niet meer de jongste, maar als wegkapitein geeft hij zijn ervaring door aan de jongeren", zei Muyters. "Hij zit hen achter de veren als dat nodig is, maar zorgt ook voor rust. Hij vervult dus zijn rol binnen de ploeg. Topsport Vlaanderen is al 20 jaar bezig. Vorig jaar hebben zes renners de overstap gemaakt naar een andere ploeg, een teken van erkenning. Nu is er opnieuw een absolute topprestatie."

BELGA
TDW
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS