Kenny De Ketele tweede in puntenkoers in Londen

BELGA
Kenny De Ketele is tweede geworden in de puntenkoers tijdens de tweede manche van de Wereldbeker op de piste in Londen. De zege ging naar de Spanjaard Eloy Rovira Teruel. Het podium werd vervolledigd door de Argentijn Eduardo Sepulveda.

De puntenkoers is geen olympische discipline, maar niettemin liet De Ketele weten via Twitter bijzonder blij te zijn met zijn tweede plaats in zijn geliefkoosde discipline. Hij totaliseerde een totaal van 34 punten, negen minder dan de Spaanse winnaar.

In de ploegenachtervolging, waar de Belgische mannen werden uitgeschakeld in de kwalificaties met een tiende plaats, ging het goud naar het Britse team, voor Nieuw-Zeeland en Denemarken. Ook de vrouwen pakten in Londen het goud voor eigen volk in de ploegenachtervolging, voor Australië en Canada.

Vandaag moeten de mannen nog aan de bak in de ploegkoers en het omnium. Bij de vrouwen staan met de sprint, de puntenkoers, het omnium en het keirin nog vier disciplines op het programma. Vooral in het omnium heeft de Belgische ploeg met Jolien D'Hoore, leider in de Wereldbeker na haar zege in het Mexicaanse Guadalajara, en Jasper De Buyst de favorieten voor de zege in haar rangen.