Kenny De Ketele en Robbe Ghys pakken brons in ploegkoers op WK baanwielrennen in Polen

Robbe Ghys en Kenny De Ketele.
BELGA Robbe Ghys en Kenny De Ketele.
Op het WK baanwielrennen in het Poolse Pruszkow zijn Kenny De Ketele en Robbe Ghys derde geworden in de ploegkoers. Het Belgische duo reed een sterke koppelkoers en onze landgenoten moesten enkel de Duitsers en de Denen voor zich dulden. Australië, de topfavoriet, werd vierde.

 De Belgen, die vorige zomer Europees kampioen werden in Glasgow, totaliseerden na 200 ronden en 20 sprints, goed voor 50 km, 82 punten. 

Het goud ging in deze olympische discipline naar de Duitse titelverdedigers Roger Kluge en Theo Reinhardt. Zij haalden het met 105 punten voor de Denen Lasse Norman Hansen en Casper Von Folsach (84 punten).

België heeft nu twee medailles in Pruszkow. Jolien D’hoore veroverde woensdag brons in de scratch. Titelverdedigster Nicky Degrendele komt zondag nog in actie in de keirin-finale.

BELGA
BELGA
BELGA1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • René Pijnacker

    Sorry hoor, maar wanneer je Europees kampioen bent en nu 'slechts' de Europese Duitsers en Denen voor je moet dulden, heb je volgens mij niet echt een sterke koers gereden.