Kenny De Ketele derde in puntenkoers in Milton - TAS buigt zich op 5 december over uitsluiting Sagan in Tour

AP

Kenny De Ketele heeft in het Canadese Milton (Ontario) brons veroverd in de puntenkoers op de derde manche in de Wereldbeker baanwielrennen. Met 15 punten moest de 32-jarige Oost-Vlaming, vicewereldkampioen in de discipline, alleen de 20-jarige Deen Niklas Larsen (40 ptn) en de Brit Mark Stewart (15) voor laten gaan.

Bij de vrouwen ging de Britse Katie Archibald met de zege aan de haal. Met 47 punten liet zij thuisrijdster Jasmin Duehring (38) en de Tsjechische Jarmila Machacova (24) achter zich.

TDW
Kenny De Ketele, hier in actie tijdens de Zesdaagse van Gent.
BELGA Kenny De Ketele, hier in actie tijdens de Zesdaagse van Gent.

TAS buigt zich op 5 december over uitsluiting Sagan in Tour

Het Internationaal Sporttribunaal TAS organiseert op 5 december in Lausanne een hoorzitting omtrent de diskwalificatie van Peter Sagan in de Ronde van Frankrijk van afgelopen zomer.

De Slovaak moest op 4 juli de Tour verlaten na afloop van de vierde etappe in Vittel. Volgens de wedstrijdjury had de drievoudige wereldkampioen met een gevaarlijk elleboogmanoeuvre Mark Cavendish ten val gebracht in de massasprint. 'Cav' brak bij die val zijn schouderblad en was lang buiten strijd.

Voor Sagan, die zijn zinnen had gezet op een nieuwe groene trui, was de uitsluiting een erg bittere pil om te slikken. De renner en zijn team Bora-Hansgrohe vochten daarom met een spoedprocedure bij het TAS de uitsluiting aan, maar vingen daar toen bot. Op 5 december wordt de zaak nu ten gronde behandeld.

AP1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • François Nuyts

    Na deze beelden nog eens te hebben teruggezien is het nog meer duidelijk dat Sagan terecht is uitgesloten . Hij wijkt duidelijk van zijn lijn af om dan nog met de elleboog Cavendish in zijn sprint te hinderen met alle gevolgen vandien .