Kelly Druyts pas twaalfde in puntenkoers op WK baanwielrennen

PHOTO_NEWS
Kelly Druyts is twaalfde, op achttien deelneemsters, geworden in de puntenkoers op het WK baanwielrennen in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines. Het goud ging naar de Duitse Stephanie Pohl.

Op het jongste EK behaalde Druyts nog een zilveren medaille in de puntenkoers, maar in Frankrijk stelde ze teleur. De Wilrijkse stelde vorige week al dat ze wat twijfelde over het WK omdat ze met een minder goed gevoel reed. Blijkbaar was dat gevoel niet helemaal onterecht, want ze kwam nooit echt in het stuk voor. Halfweg koers pakte de Amerikaanse Kimberly Geist als eerste een ronde, niet veel later deden ook Pohl, vorig jaar goed voor zilver, en de Française Elise Delzenne hetzelfde. De Nederlandse topfavoriete Kirsten Wild zag het gevaar en probeerde ook een ronde te pakken. Druyts sloot aan, maar het duo slaagde er niet in om voorop te blijven. Geen bonusronde dus voor Druyts en Wild. Enkel de Japanse Uwano slaagde daar nog in en pakte op haar eentje een ronde.

Pohl domineerde op het eind en pakte bij een sprint nog eens de volle buit. Met 38 punten verwees ze Uwano (28 ptn) en Geist (25) naar de ereplaatsen. Druyts sprokkelde vier punten. Maar Druyts heeft zaterdag een herkansing in de scratch. Dan verdedigt ze haar wereldtitel.