Kelly Druyts: "Moeilijk om titel te evenaren"

REUTERS
Woensdag gaat in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines het WK baanwielrennen van start. Kelly Druyts (25) verdedigt er haar wereldtitel in de scratch. "De verwachtingen zijn hoog", zegt Druyts, "maar ik ben zelf ook ambitieus en wil graag opnieuw een plek op het podium."

Druyts reist met een beetje stress af naar het WK in Frankrijk. Vorig jaar behaalde ze de wereldtitel in de scratch en op het jongste EK in oktober veroverde ze zilver op de puntenkoers. "De mensen verwachten veel", aldus Druyts. "Dat is ook normaal omdat ik de titelverdedigster ben, maar het wordt moeilijk om dat resultaat te evenaren. De scratch is een discipline die zich leent tot verrassingen. Ik start met ambitie en ik hoop natuurlijk weer op een medaille, maar het zal niet evident worden."

Qatar for Ladies
Druyts paste, net zoals Jolien D'Hoore, voor de laatste Wereldbeker in Cali in januari en koos voor een stage in Mojacar. "Dat was de ideale voorbereiding met het oog op de Ronde van Qatar voor Ladies", zegt ze. "Daar reed ik goed, maar het is niet evident om in schatten hoe ver ik sta voor het WK piste. Vorige week op training ging het minder goed, het was ook even moeilijk om me mentaal op te laden, maar ik hoop wel dat ik klaar ben voor dit WK. De tegenstand is sterk heb ik gezien op de Wereldbeker in Londen. Iedereen reed er op een hoog niveau. Het zal moeilijk zijn om die titel te winnen. Veel zal ook afhangen van het gevoel van de dag."

Druyts treedt ook aan in de puntenkoers, een discipline waar ze in oktober in het Franse Guadeloupe nog zilver behaalde op het EK. "Het is een discipline waar je meer kansen hebt om de wedstrijd naar je hand te zetten omdat er meer tussensprinten zijn. Ik kijk er naar uit en wil er 100 procent voor gaan om een goede prestatie neer te zetten."