Keisse start met Morkov als favoriet in 75e zesdaagse van Gent

Iljo Keisse
BELGA Iljo Keisse
Vanavond om 20u25 schieten Patrick Sercu en Eddy Merckx, het koningskoppel dat exact 50 jaar geleden de Zesdaagse van Gent won, de 75e uitgave op gang. Patrick Sercu, aan de slag als matchmaker van het evenement, noemt Iljo Keisse en de Deen Michael Morkov de topfavorieten van het evenement.

"Ik ben alvast tevreden met mijn maatje Michael Morkov", verklaarde Iljo Keisse. "Sponsorbelangen primeren soms al eens in het samenstellen van de teams. Ik had graag met Jasper De Buyst gereden, maar die is aan de slag bij Lotto Soudal. Daarnaast is er nog het koppel Kenny De Ketele met Gijs Van Hoecke, die uitkomen voor Topsport Vlaanderen-Baloise. Zo is iedereen tevreden en zijn bovenal de ploegen aan elkaar gewaagd. Ook niet onbelangrijk als je zes dagen en nachten spankracht wil."

"Tegenstand is groot"
"Het is niet altijd gemakkelijk de favorietenrol waar te maken. Met Morkov vorm ik misschien wel het meest ervaren koppel op de piste, maar een overwinning krijg je niet op bestelling. Het zijn zes lange dagen. Je mag geen tegenslag kennen. Ziek worden of een valpartij is niet aan de orde. Maar je mag ook geen slechte dag kennen. Je hebt hier vlug een ronde aan de broek. Dat goedmaken is wat anders. De tegenstand is groot. Jasper De Buyst won afgelopen jaar. Hij krijgt nu Otto Vergaerde mee. Zij zullen een pak punten pakken. Ook Kenny De Ketele en Gijs Van Hoecke vormen een sterk koppel. Van Hoecke wil hier ook wel eens winnen."

"Wegseizoen primeert"
Het wegseizoen blijft primeren voor Iljo Keisse. "Ik rijd deze Zesdaagse van Gent omdat ik dit heel graag doe. Ik heb er een heel lang wegseizoen opzitten en daar komen nu dus enkele zesdaagsen bij en ja dat is vermoeiend. Mijn jaar staat of valt niet met een goede prestatie in Het Kuipke, maar ik wil me hier in eigen stad laten zien aan mijn supporters. Ik kijk hier elk jaar naar uit, maar het wegseizoen primeert bij mij. Moest deze zesdaagse dat seizoen hypothekeren, dan liet ik ze simpelweg schieten. Maar dat is dus niet aan de orde."