Exclusief voor abonnees

Kan de koers nog veiliger?

Photo News
Een noodlottig ongeval was het, waarbij Bjorg Lambrecht (22) vandaag het leven liet. Geen paaltje, geen motor, geen gevaarlijke bocht of afdaling. Toch doet het de discussie over koers en hoe risicovol de sport is, terug oplaaien. Kan het nog veiliger? “De laatste drie, vier jaar zijn er bijzonder veel inspanningen gedaan, maar het kan altijd beter”, zeggen experts.

Infrastructuur

“Wij, organisatie en renners, maken gebruik van de openbare weg. Niet omgekeerd”, legt Tom Van Damme, bondsvoorzitter van Belgian Cycling, de vinger op de wonde.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rudy Walterus

  Als men wil blijven verder koersen op de manier van nu, ritten in lijn, zullen er nog ongevallen gebeuren. Men kan niet alles voorkomen op een rit van 150 of 200 km . Het zal alleen maar gevaarlijker worden door al de obstakels op de weg die er jaarlijks meer en meer worden . En bij koersen op een gesloten omloop zal er ook nog gevallen worden . Dit is inherent aan deze sport .

 • Rudy Walterus

  Erg wat er is gebeurd, maar het zijn profrenners ....het is hun beroep......dus is het een arbeidsongeval ....hoeveel mensen sterven er jaarlijks tijdens het uitoefenen van hun beroep ....dit komt niet in de media .

 • Johan Vervaeck

  Ik heb al mijn adem ingehouden enkele weken geleden toen Campenaerts vooruit reed met Remco Evenepoel en Campenaerts een val maakte, met uitglijden recht naar een duiker toe. Juist daarvoor schoof hij weg en net voor de duiker stopte de uitschuiver. Dus duikers zijn een heel gevaarlijk fenomeen langs de weg en leg daar maar op iedere hoek een baal stro ter bescherming.

 • Cindy Hal

  Hoe veiliger men het maakt, hoe roekelozer men wordt.

 • Franky Van Den Abeele

  Afschaffen die wielerwedstrijden. Stop met de gewone mensen te ambeteren door straten af te sluiten en het verkeer op te houden.