Jurgen Van den Broeck: "Ik ben nog niet versleten"

De Ruta del Sol bleek in het verleden al meermaals een succes voor Jurgen Van den Broeck, maar dit jaar begon het slecht.
Tim De Waele De Ruta del Sol bleek in het verleden al meermaals een succes voor Jurgen Van den Broeck, maar dit jaar begon het slecht.
Geen droomkoers voor Jurgen Van den Broeck (32) dit jaar. VdB zal voor altijd de man van de Tour zijn, maar in 2015 moet hij van Lotto-Soudal andere doelen stellen. Hoe gemotiveerd en hongerig is de beste Belgische ronderenner voor het nieuwe seizoen?

Dat nieuwe seizoen begon in ieder geval in mineur voor de 'Locomotief van Morkhoven'. Al in de openingsetappe van de Ruta del Sol - waar hij toch met een oog op het klassement was gestart - smakte Jurgen Van den Broeck tegen het asfalt bij de massale valpartij op zo'n 3 kilometer van de streep. De schade viel evenwel nog mee: "Ik heb een wondje aan mijn vinger en ik ben wat vel kwijt op mijn elleboog. Niks ergs. Thuis waren ze wel geschrokken. Er werd al gezegd dat ik zwaar gehavend zou zijn en dus kreeg ik meteen een paar ongeruste telefoons. Ik ben al een keer op krukken en een keer in een rolstoel thuisgekomen, maar dit is niks."

LEES HET HELE VERHAAL IN HET LAATSTE NIEUWS VAN VANDAAG, OOK DIGITAAL VERKRIJGBAAR

PHOTO_NEWS
Tim De Waele
PHOTO_NEWS