Jumbo-Visma zet Groenewegen voorlopig op non-actief: “Het spijt hem enorm”

Dylan Groenewegen.
AFP Dylan Groenewegen.
Jumbo-Visma, de ploeg van Dylan Groenewegen, heeft op de website van de ploeg gereageerd op de gebeurtenissen van de afgelopen dagen. “Het spijt Dylan enorm”, klinkt het. De ploeg zet tot nader order Groenewegen op non-actief tot de uitspraak van de UCI. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Na de vreselijke crash tijdens de eerste rit van de Ronde van Polen stelt Jumbo-Visma het volgende:

1. We zijn geschokt door de consequenties van de valpartij. We hopen het beste voor Fabio Jakobsen. Onze gedachten zijn bij Fabio en we hopen van harte dat hij zal herstellen. We hopen en wensen ook dat de andere betrokkenen snel zullen herstellen. We wensen hen allemaal het beste toe.

2. De voorbije dagen hebben we de tijd genomen om de situatie intern te bespreken. Team Jumbo-Visma vond het belangrijk om dit eerst met Dylan te bespreken.

3. Dylan is kapot van wat er is gebeurd vanwege de, ongewilde, ernstige consequenties voor de anderen die bij de valpartij betrokken waren. Het spijt hem enorm.

4. Dylan erkent dat hij een incorrecte manoeuvre heeft gemaakt door van zijn lijn af te wijken en dat hij terecht is gediskwalificeerd.

5. Team Jumbo-Visma staat voor eerlijk sportmanschap binnen de regels. Met zijn beweging brak Dylan een sportieve regel en dat is zoals altijd onacceptabel.

6. We hebben besloten dat Dylan niet in een wedstrijd zal starten, in afwachting van het oordeel van de disciplinaire commissie waaraan de UCI het incident heeft overgedragen.

7. We zullen Dylan en zijn familie bijstaan om door deze ook voor hen (mentaal) zware tijden te komen. Zij zijn door sommigen op verwerpelijke wijze bejegend.

8. Voor nu staat de gezondheid en het herstel van Fabio voorop. Onze gedachten gaan uit naar Fabio Jakobsen en de andere mensen die betrokken waren bij de verschrikkelijke valpartij in de Ronde van Polen.

Lees ook: Pools ziekenhuis zeer positief over Jakobsen: “Hij ademt zelfstandig en kan communiceren”

AFP22 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Herman Van Arendonk

  Nu kan Jumbo in de komende tour de france alles op de gele trui zetten, met Roglic, Dumoulin, Kruijswijk en Van Aert in de ploeg. De sprint trein kan thuis blijven.

 • Joris De Crom

  Joris De Crom Spijt komt na de zonden, maar een topsporter wil nu eenmaal winnen. Alle midellen zijn goed, dit is niet goed te keuren maar het gebeurd in alle sporten. Ja nu stond er een kamera. Aan alle bo bo's val alle sporten neem nu een een duidend stand punt in zo dat dit gestraft wordt

 • Mario Wouters

  Voorbedachte rade kan dit nooit zijn, volle sprint kan je nooit plannen, laat staan dat ie iemand zomaar in de hekken wil rammen. Gaat vol voor de winst en wijkt serieus van lijn af met desastreuze gevolgen . Is volledig in de fout maar nooit zo gewild , ben ik vol van overtuigd. Die mannen rijden allemaal voor hunne boterham , net zoals wij daarvoor moeten werken. Had nooit mogen gebeuren, maar ligt niet alleen aan Groenewegen , de organisatie treft ook schuld,.

 • stefanie de backer!

  Sluit hem uit de ploeg please.we willen hem niet meer

 • Nico Deceuninck

  Treft jakobsen geen enkele schuld. In het gaatje duiken, waar eigenlijk geen plaats is...