Exclusief voor abonnees

Jongste winnaar ooit van EK tijdrijden maar... er liggen nóg wat uitdagingen en records klaar, Remco

Photo News
19 jaar en 196 dagen oud. En toch raast Remco Evenepoel al als een wervelwind door de wielersport. De jongeling is nu al de jongste winnaar op de erelijst van de Ronde van België, de Clásica San Sebastián en het EK tijdrijden. Van welke grote koersen kan Evenepoel nog de jongste winnaar worden?

WK OP DE WEG

Karel Kaers 1934

20 jaar en 46 dagen oud

De jongste winnaar ooit van het WK wielrennen is een Belg, Karel Kaers. In 1934 won de Antwerpenaar in Leipzig de strijd om de regenboogtrui in een sprint voor de Italiaan Learco Guerra en landgenoot Gustave Danneels. De jongste winnaar van het WK sinds het einde van WOII is eveneens een landgenoot: de betreurde Jean-Pierre Monseré. 'Jempi' pakte in Leicester de wereldtitel toen hij 21 jaar en 342 dagen oud was. Haalt Evenepoel dit jaar de WK-selectie, dan kan hij dat record nog scherper stellen.

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Freddy van Puymbrouck

    Moet hij nu opeens al die records gaan breken?, natuurlijk niet en ik mag hopen dat het bij zijn entourage verstandige en vooral voorzichtige mensen zijn.Laat hem een programma rijden dat bij een Neo prof past.Ook volgend jaar een aangepast en niet te zwaar programma graag!

  • eddy buttiens

    Chapeau, een eervol persoon_als atleet en als mens,. Blijf deze weg volgen