Johan Bruyneel maakt komaf met ex-teamarts die tegen hem getuigde voor strafvermindering: “Het WADA heeft een pact gesloten met de duivel”

Johan Bruyneel aan de zijde van Lance Armstrong.
EPA Johan Bruyneel aan de zijde van Lance Armstrong.
Johan Bruyneel kreeg vorige week te horen dat zijn schorsing verlengd werd voor zijn aandeel in de dopingzaak rond Lance Armstrong. Tien jaar werd levenslang omdat Luis Garcia del Moral tegen hem getuigde. Dat de voormalige teamarts van US Postal zo strafvermindering kreeg, kan er bij Bruyneel niet in. Dat laat hij duidelijk merken op Twitter.

Door zijn getuigenissen tegen voormalig ploegleider Johan Bruyneel werd de levenslange schorsing voor Luis Garcia del Moral teruggedraaid naar een kortere schorsing, die eigenlijk al is afgelopen. Dat zit Johan Bruyneel dan ook dwars. “Deze persoon is wat men een echte rat noemt, ook al wordt hij ‘El Gato, de kat’ genoemd”, vertelde onze landgenoot op Twitter. “Een Machiavellistisch en luguber persoon... Als klap op de vuurpijl heeft hij bekend dat hij jaren voordat hij bij US Postal aan de slag ging jongeren dopeerde en ook dat hij jaren nadat hij het team verliet renners dopeerde.”

“Nu laten ze hem opnieuw werken in het wielrennen. USADA - Tygart - (het hoofd van het Amerikaanse Antidopingagentschap red.) en WADA hebben een pact gesloten met de duivel om hun doel te bereiken. Dat doel is altijd geweest: sommige hoofden als trofee gebruiken en de medailles dragen. Niet meer, niet minder.” 
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric maier

  Wie kritiek heeft op het wielrennen moet dringend zijn pijlen richten op de voetbal. Daar worden voetballers, trainers, ploegleiders, managers en arbitters op en naast het veld gesignaleerd die betrokken zijn in dat onderzoek naar malafide praktijken als omkoping, manipulatie, zelfs bedreigingen en afpersing. En die zijn NIET geschorst of ontslagen maar doen gewoon verder. Het wielrennen is rot ? ik dacht het niet. De voetbal is gewoon pure maffia praktijk.

 • Jean De Grande

  Groot gelijk, Edmond Dillien. Ik ben benieuwd wanneer ze de uci bonzen en de doping controleurs die dit mogelijk maakten, eens gaan aanpakken.

 • Edmond Dillien

  Wat hij zegt is misschien waar, en misschien niet waar, maar de stelregel is nog altijd als ge er niet aan begint heb je er ook niks mee te maken. Dus hoeveel van wat hij zegt de waarheid is maakt in feite niet veel uit, je stond er bij en je keek er niet alleen naar, en de rekening is nu gepresenteerd en velen hopen dat er nog rekeningen gaan gemaakt worden voor anderen die ook meer doen dan kijken.

 • Luc Steenmans

  En maar blijven liegen Bruyneel...

 • Dirk Delaere

  Moeten we nu medelijden krijgen met onze meester bedrieger? Het feit dat iemand anders ook iets verkeerds doet, maakt je niet minder schuldig. Kleuterniveau