Jan Bakelants niet te spreken over organisatie na val Cavendish: "Duidelijk geval van nalatigheid, wraakroepend"

Jan Bakelants
TDW Jan Bakelants
Jan Bakelants was vanavond scherp in Extra Time Koers. De renner van AG2R La Mondiale wees na de val van Mark Cavendish in Milaan-Sanremo met de vinger naar de organisatie.

Onze landgenoot revalideert zelf nog nadat hij een flinke tuimelperte maakte in de Ronde van Lombardije. De val van Mark Cavendish deed dan ook pijn aan de ogen bij Bakelants. "Dit zie ik nog al te vaak en het is wraakroepend", vertelde de renner. "Het is een duidelijk geval van nalatigheid van de organisatie, in dit geval RCS."

"Eigenlijk moet de organisatie met de vinger gewezen worden en toch slagen we er telkens in die buiten schot te houden", ging Bakelants verder. "Mijn val in Lombardije was ook in een levensgevaarlijke bocht. Ik, De Plus en Petilli, we zijn daar allemaal onafhankelijk van elkaar in dezelfde bocht gevallen. Het is een vorm van nalatigheid."

Bekijk hieronder de val van Cavendish nog een keer:
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jurgen de noor

  elke keer als jan in de krant komt is het omdat hij gevallen is of hij zeurt op de organisatie. een renner om snel te vergeten.

 • rik cappelle

  Heel juist Serge en Gaston. En helemaal geen bocht Bernd Vaes ? Spijtig om zeggen maar een oogarts is helemaal geen optie meer voor u.

 • Marnix Malone

  Als het nu een klein geel paaltje was, maar het is een groot geel obstakel.. Wat moet de organisatie nog meer doen om dit zichtbaar te maken? Mensen ervoor zetten met vlaggetjes, op risico dat ze overreden worden door het peloton?

 • Frans Peeters

  Voor Baekelands vanaf nu wedstrijden op een autocircuit.

 • Gaston FOUBERT

  Maar hij heeft wel voor 100% gelijk, was mijn eerste reactie. Het was niet nodig dit weg te nemen maar een eenvoudig rood/wit lint gespannen tot voorbij het obstakel was al voldoende geweest.