James Vanlandschoot hangt fiets aan de haak

PHOTO_NEWS
James Vanlandschoot is bezig aan zijn laatste maanden als profwielrenner. Dat laat de bijna 37-jarige West-Vlaming woensdag weten via Twitter.

"Na 15 jaar profwielrennen, ontelbare kilometers in de benen en een rugzak vol mooie maar soms ook minder aangename momenten wil ik jullie meedelen dat ik bezig ben aan de laatste maanden van mijn carrère", zegt de renner van Wanty-Groupe Gobert. "De beslissing had ik voor mezelf al een tijdje geleden genomen. Het is mooi geweest en tijd voor iets anders."

Vanlandschoot was geen winnaar, hij haalde 'slechts' enkele ereplaatsen in semi-klassiekers, en werd in zijn carrière ook geremd door een paar valpartijen.

"Vaak ben ik van ver moeten terugkomen, wat heel veel van mijn lichaam gevraagd heeft. Toch ben ik altijd met volle moed en veel liefde voor de fiets terug rechtgekropen en er weer ten volle voor gegaan", klinkt het.

"Ik heb door de jaren heel veel talenten zien ontluiken. Ploegen zien ontstaan en verdwijnen. Het wielrennen anno 2015 is niet meer te vergelijken met het moment dat ik mijn eerste stappen in het milieu zette. Ik heb in de loop der jaren met grote kampioenen in hetzelfde peloton mogen rijden en ben best trots dat ik deel heb kunnen uitmaken van 'de koers'. Het waren 15 mooie jaren."