Jakub Mareczko boekt vijfde opeenvolgende zege in China

Jakub Mareczko.
Twitter Jakub Mareczko.
Jakub Mareczko blijft winnen in de wielerronde van Hainan (2.BC). De spurter van Wilier Triestina-Selle Italia pakte vandaag in China zijn vijfde dagzege op rij.

De 23-jarige Italiaan haalde het na 219,6 km van Changjiang naar Sanya in een groepssprint andermaal voor de Est Martin Laas (Delko Marseille Provence KTM). Die eindigde al voor de vierde keer op de ondankbare tweede plaats. Marco Maronese (Bardiani-CSF), een landgenoot van Mareczko, kwam als derde over de streep.

Mareczko won eerder ook de tweede, derde, vierde en vijfde etappe. Alleen in de openingsrit moest hij de winst aan de Spanjaard Jon Aberasturi (Team Ukyo) laten en werd hij tweede. De Italiaan met Poolse roots verstevigt zijn leidersplaats in het klassement.

Morgen leggen de renners 166,5 km af van Sanya naar Wuzhishan.

De twaalfde editie van de Ronde van Hainan eindigt zondag. Er nemen geen Belgen deel. Vorig jaar ging de eindzege naar de Kazach Alexey Lutsenko.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.