Italiaan Pelucchi klopt Tom Van Asbroeck in Polen

EPA
De Italiaan Matteo Pelucchi heeft ook de derde etappe in de Ronde van Polen gewonnen. De 26-jarige renner van IAM Cycling was net als maandag de snelste in een massasprint. Zijn landgenoot Giacomo Nizzolo werd tweede. Onze landgenoot Tom Van Asbroeck eindigde als derde in de rit van 166 kilometer naar Katowice.

Robert Gesink, zesde in de Tour de France, kwam niet meer aan de start van de derde etappe. De Nederlander is moe na zijn zware Ronde van Frankrijk. Gesink last een rustpauze in en wil zich daarna focussen op de wedstrijden in Canada: de GP Québec, die hij in 2013 won, en de GP Montréal, waar hij in 2010 mocht juichen.

Al meteen na de start trokken vijf renners in de aanval: Ian Boswell, Matej Mohoric, Marcus Burghardt, Marcin Bialoblocki en Adrian Kurek. Wat later sloot ook Kamil Gradek nog aan. Het peloton liet de vluchters niet ver rijden en gaf hen nooit meer dan drie minuten voorsprong. Op 4,5 km van de streep werd Bialoblocki als laatste gegrepen.

De Tsjech Petr Vakoc probeerde met een ultieme aanval de massaprint nog te ontlopen, maar slaagde niet in zjn opzet. Door zijn actie was de sprint wel ontregeld. Daarvan leek LottoNL-Jumbo met Jos van Emden en Tom Van Asbroeck te profiteren, tot Pelucchi hen met Nizzolo in zijn zog voorbijsnelde op de licht dalende aankomststrook. De Duitser Marcel Kittel (Giant-Alpecin) werd zevende en behield de gele leiderstrui. Hij heeft nog zes seconden voorsprong op Nizzolo.

Woensdag is het rijk van de sprinters wellicht uit in de Ronde van Polen. In de 220 km lange etappe tussen Jaworzno en Nowy Sacz zijn er twee beklimmingen van eerste categorie en één van tweede. De laatste hindernis ligt wel op bijna 40 km van de aankomst.

PHOTO_NEWS
TDW