Italiaan Affini wint tijdrit in Groot-Brittannië, Mathieu van der Poel opnieuw leider

Mathieu van der Poel nam de leiderstrui over van Matteo Trentin.
Photo News Mathieu van der Poel nam de leiderstrui over van Matteo Trentin.

Van der Poel weer leider in Groot-Brittannië

Edoardo Affini (Mitchelton-Scott) heeft de zesde etappe in de Ronde van Groot-Brittannië (cat. 2.BC) gewonnen. In een individuele tijdrit over 14,4 km in Pershore (Worcestershire) was de 23-jarige Italiaan zeven seconden sneller dan de Nederlanders Sebastian Langeveld en Dylan van Baarle. Mathieu van der Poel werd op twaalf seconden zesde en nam de leiderstrui opnieuw over van Matteo Trentin. De 24-jarige Nederlander heeft nu zes seconden voorsprong op de Italiaan. De Rus Pavel Sivakov is op 23 seconden derde. Jasper De Buyst, in de tijdrit achttiende op 31 seconden, is vierde op 26 seconden.

Voor de 23-jarige Affini, goed voor brons op het jongste EK tijdrijden, is het zijn tweede profzege. In mei van dit jaar won hij een rit in de Ronde van Noorwegen. Frederik Frison was met een tiende stek op 20 seconden de beste Belg.

Voor Edoardo Affini is het zijn tweede profzege.
Photo News Voor Edoardo Affini is het zijn tweede profzege.

Rivera snelste in tweede rit Lotto Belgium Tour

Coryn Rivera heeft de tweede etappe in de Lotto Belgium Tour (WE 2.1) gewonnen. Na 129 km was de 27-jarige Amerikaanse In Willebroek de snelste in een massasprint. De Noorse Susanne Andersen werd tweede, Lotte Kopecky derde. Voor Rivera is het haar eerste zege van het seizoen. De Duitse Mieke Kröger blijft ondanks een val leidster in het algemeen klassement. Zij begint morgen in Geraardsbergen aan de slotrit met 29 seconden voorsprong op Kopecky.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddy van Puymbrouck

  Mathieu is al eens Nederlands kampioen tijdrijden geweest bij de nieuwelingen.Hij is er niet mee bezig want als hij er zijn zinnen op gaat zetten zal hij ook daar zeer sterk voor de dag komen!

 • patrick isenborghs

  sssssssstttttttt Peter , maak een slapende reus niet wakker en daag hem zeker niet uit voor hij zich zelf ook toelegd op dat onderdeel van het wielrennen

 • René Pijnacker

  Wat maken veel Vlamingen zich toch druk om Mathieu van der Poel? Moei je met de Belgische renners wanneer je daar uitsluitend voor supportert. Er zijn meer concurrenten voor de Belgen dan Mathieu van der Poel. Maar uit het feit dat iedereen zich zo druk om hem maakt, blijkt maar hoe afgunstig ze zijn over z'n succes. Dan maar 'juichen' wanneer hij een rit niet wint, hoe negatief ingesteld kun je zijn? Wel Peter ik heb 'nieuws' voor je, Mathieu heeft ook nog nooit een bergrit gewonnen.

 • herman de genst

  Peter , dat is dan ook het enige , zijn palmares al eens bekeken ?

 • Henkie Janssen

  @Peter Van Mol dit was zijn eerste keer op een tijdritfiets in een wedstrijd dit jaar zonder verdere oefening. Dus best straf!