Israel Start-Up Nation voert verkennende gesprekken met Van Avermaet en Stuyven

Jasper Stuyven en Greg Van Avermaet voeren  verkennende gesprekken met Israël Start-Up Nation.
Photo News Jasper Stuyven en Greg Van Avermaet voeren verkennende gesprekken met Israël Start-Up Nation.

Israel Start-Up Nation voert verkennende gesprekken met Greg Van Avermaet (CCC) en met Jasper Stuyven (Trek-Segafredo). Israel trad dit jaar toe tot de WorldTour en wil haar ploeg versterken, zowel voor de klassiekers als voor de grote rondes. Voor de klassiekers rekent het team nu op de Duitser Nils Politt. Die werd vorig jaar tweede in Parijs-Roubaix. Politt kreeg een contractvoorstel van twee andere ploegen. De kans dat hij bij Israel blijft, wordt erg klein geacht.

En dus zoeken ze naar vervanging. Van Avermaet en Stuyven zijn einde contract. Bovendien verkeert de ploeg van Greg Van Avermaet in financiële moeilijkheden. “De ploeg moet zich dringend versterken”, klinkt het. “Te veel renners zijn niet op WorldTour niveau. We hebben ook aan Oliver Naesen gedacht, maar die heeft ondertussen bijgetekend.”

André Greipel verlengde zijn contract met Israel al voor twee jaar. De Canadees-Israëlische teameigenaar Sylvan Adam zou ook met Chris Froome onderhandelen. (MG/JDK)

Ook Chris Froome zou in beeld zijn.
BSR Agency Ook Chris Froome zou in beeld zijn.

Lees ook: 

Geen Ronde en Roubaix voor Peter Sagan, die toont dat hij een man van zijn woord is: “Ik rijd de Giro, dat heb ik beloofd”

Vindt ploeg van Van Avermaet nieuwe sponsor? ‘Rally’ wordt genoemd als opvolger van CCC

Geen Ronde en Roubaix voor Peter Sagan, die toont dat hij een man van zijn woord is: “Ik rijd de Giro, dat heb ik beloofd”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.