Exclusief voor abonnees

Is dit een moordaanslag? Riskeert Groenewegen een celstraf? Is een miljoenenboete mogelijk? Advocaat Van Steenbrugge schat de ernst van de situatie in

Dylan Groenewegen
BELGA Dylan Groenewegen
Het incident tussen Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen krijgt een vervolg in de rechtbank. Patrick Lefevere diende niet alleen een klacht in bij de UCI, hij opende ook een zaak bij de Poolse politie. Wat betekent dit? Advocaat Walter Van Steenbrugge, specialist in sportrecht, beoordeelt het incident en beantwoordt de belangrijkste vragen. “Hopelijk is hij goed verzekerd.”

Je hebt 10% van dit artikel gelezen
53 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jos Nijs

  @jan rogiers: eenmaal in een zone ben je verplicht erin te blijven als eerste. tweede en derden kunnen nog verwisselen van zone

 • John Wuyts

  Als ik afgesneden word dan rem ik af, waarom deed Fabio dat niet. Hij wou winnen!!

 • Sam Antonissen

  Gelukkig gaat het met Fabio de goede kant op. Het lijkt me dat Fabio en familie zelf wel kunnen beslissen wat zij willen. Het zijn onze zaken niet.

 • marc de hennin

  Lefevre mag zijn eigen kast eens legen

 • johan willaert

  Terechte analyse. Succes in de rechtbank