Inspiratie nodig voor de Gouden Klassiekers? Zo pakte de winnaar het vorig jaar aan

Julian Alaphilippe won vorig seizoen onder meer Milaan-Sanremo.
Photo News Julian Alaphilippe won vorig seizoen onder meer Milaan-Sanremo.
De eindwinnaar van de Gouden Klassiekers gaat dit jaar aan de haal met liefst 7.000 euro. Dat is een stevige 2.000 euro meer dan wat Claude De Meuleneire vorig jaar binnenhaalde met zijn team ‘fly with me’. Hij behaalde daar toen liefst 4388 punten mee. 

We vroegen ons af of zijn opstelling even goed blijft en of er eventueel wijzigingen moeten doorgevoerd worden. Surf alvast snel naar www.goudenklassiekers.be en stel er jouw ideale teams voor het voorjaar samen!

Dit is het winnende team van vorig seizoen:

- Yves Lampaert
- Julian Alaphilippe
- Oliver Naesen
- Greg Van Avermaet
- Tim Wellens
- Bob Jungels
- Mathieu Van Der Poel
- Sören Kragh Andersen
- Alexey Lutsenko
- Jens Keukeleire
- Stefan Küng
- Nils Politt
- Hugo Hofstetter
- Piet Allegaert
- Jordi Warlop

(lees verder onder foto)

EPA

Transfers

Gouden Klassiekers-winnaar Claude voerde ook drie transfers door. Elke deelnemer heeft daar recht op.

Week 13
Uit: Yves Lampaert
In: Michael Matthews

Week 13
Uit: Bob Jungles
In: Jakob Fuglsang

Week 15
Uit: Oliver Naesen
In: Michal Kwiatkowski

Ons advies

Wat ons meteen opvalt: het is onmogelijk om dit jaar opnieuw exact hetzelfde team in te schrijven. Omdat verschillende renners uitzonderlijk goed presteren zijn ze uiteraard flink duurder geworden. Om deze jongens opnieuw allemaal in je team op te nemen, kom je liefst 56 miljoen te kort. Er moeten dus keuzes gemaakt worden. En kiezen is verliezen. Zeker dit jaar. De rennerswaardes zijn niet van de poes. Puzzelen is de boodschap!

Jasper Stuyven of Mads Pedersen zijn misschien wel opties om dure vogels te vervangen. Mindere goden Warlop en Hofstetter kunnen gerust vervangen worden. Mocht het budgettair kunnen, zouden we durven opteren voor koopje Quinten Hermans en Tim Merlier. De veldrijders, jawel. Hermans zou wel eens punten kunnen pakken in het Ardennenwerk (Waalse Pijl, Brabantse Pijl,...) , terwijl Merlier moet kunnen scoren in Kuurne of de Scheldeprijs. Een mooie ereplaats in een massasprint: why not? Veel succes alvast!

(lees verder onder foto)

Photo News

Hoe deelnemen?

Eenvoudiger kan niet! Surf naar www.goudenklassiekers.be en begin te sleutelen aan jouw ideale team. Nieuw in het spel? Lees hier het volledige wedstrijdreglement.

Lees ook op HLN Sport:

Achter de schermen bij wielerfenomeen Remco Evenepoel tijdens zijn droomjaar. Bekijk hier de exclusieve docureeks ‘Ik ben Remco’ (+)

Froome maakt comeback in UAE Tour na zware val in Dauphiné: “Kijk hier al maanden naar uit”

Onze man in Portugal vraagt zich af waar limieten van Evenepoel liggen: “Hoelang blijft het crescendo gaan met deze jongen?” (+)