Ineos: "Als er wordt valsgespeeld in ons team, stoppen we meteen”

AFP

Jim Ratcliffe, de sterke man van Ineos, heeft nog eens verklaard onmiddellijk de stekker uit de wielrennerij te trekken als hij zou weten dat er doping in zijn wielerteam wordt gebruikt. De Brit deed zijn uitspraak in het kader van de zaak die tegen voormalig Team Sky-arts Richard Freeman loopt. Hij wordt er onder meer van verdacht testosteron aangekocht te hebben voor renners van de ploeg. Freeman verliet Team Sky in 2017.

“Er is niets aan de hand bij ons”, stelt Ratcliffe. “De dag dat er wordt valsgespeeld, verlaat Ineos de wielerwereld onmiddellijk. We hebben voor de overname van deze wielerploeg diepgaand onderzoek gedaan ernaar. Externe advocaten onderzochten alle procedures in het team en de medische werking. Ik geloof in ‘marginal gains’, maar ben niet geïnteresseerd in valsspelen. ‘That is not my game’.”

Sir Jim Ratcliffe
AFP Sir Jim Ratcliffe3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • monique bolen

    Sir Jim stop er nu maar mee

  • Johan Vervaeck

    Ondertussen draait de reclame op volle toeren. Wat zou er nu meer opbrengen, een ploeg zo clean als iets met minder winstkansen, ofwel een ploeg die gegarandeerd alles wint, maar dit doet met alle middels waarmede ze voorlopig onder de radar kunnen blijven, maar later toch gevat wordt (cfr. Armstrong)?

  • Guy Miserez

    gaan de ogen open?