In Burgos en Polen wacht klimwerk voor Evenepoel, die alvast op stage vertrokken is

Evenepoel vlak voor zijn vertrek naar San Pellegrino.
rv Evenepoel vlak voor zijn vertrek naar San Pellegrino.
Remco Evenepoel weet wat hem te wachten staat in de Ronde van Burgos (28 juli-1 augustus) en de Ronde van Polen (5-9 augustus). De organisatoren maakten hun nieuwe rittenschema’s bekend. Opvallend: geen van beide rittenkoersen bevat een tijdrit. 

De openingsetappe van de Ronde van Burgos finisht wel al meteen bergop, op Alto de Castillo (976m hoog, 900m lang aan gemiddeld 6,1%). Op dag drie eindigt de etappe op Picón Blanco (1.486m, 7,8 km aan 9,3% gemiddeld), de slotrit komt toe op Las Lagunas de Neila (1.896m, 11,8 km aan 5,6% gemiddeld). In Polen worden vooral de derde rit naar Bielsko Biala en de vierde (koninginnen)rit met aankomst op Bukowina Tatrzanska cruciaal voor het klassement.

Photo News

Evenepoel startte het seizoen veelbelovend met eindwinst in de Ronde van San Juan en de Ronde van Algarve, met in totaal ook drie ritzeges. Onze landgenoot kijkt er dan ook naar uit om zich te meten in een koers. “Vijf maanden zonder koersen is lang: het was een volledig nieuwe situatie voor ons allen en we willen dan ook zo snel mogelijk dat koersgevoel terug in de benen hebben en zien waar we staan”, aldus Evenepoel. 

“Het wordt belangrijk om te kijken hoe het lichaam zal reageren op dit eerste event, de hoge temperaturen en het zware parcours. De motivatie is er, daar moet je niet aan twijfelen. Ik heb goede herinneringen aan Spanje, want met de Clasica San Sebastian won ik er vorig jaar mijn eerste eendagskoers. Ik kan niet wachten om opnieuw een rugnummer te mogen opspelden en de actie op te zoeken met de ‘Wolfpack’.” 

Remco Evenepoel is alvast vertrokken naar het Italiaanse San Pellegrino, waar Deceuninck-Quick.Step vanaf volgende week een stage afwerkt. Nadien zakken Evenepoel, Lampaert, Joao Almeida, Shane Archbold, Andrea Bagioli, Sam Bennett en Michael Morkov naar Spanje af.

Photo News
Photo NewsReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.