Ga naar de mobiele website
^ Top

Hulpfonds voor Waalse steden die BK wielrennen organiseren

Tussen 2013 en 2018 worden er vier Belgische kampioenschappen wielrennen gereden op Waalse bodem. Om de steden financieel bij te staan, creëert de minister van Sport van de Federatie Wallonië-Brussel een hulpfonds.

Het BK wielrennen vindt de komende jaren plaats in Geel (24 juni 2012), La Roche-en-Ardenne (2013), Wielsbeke (2014), Tervuren (2015), rond de Meren van l'Eau-d'Heure (2016), Perwez (2017) en Binche (2018).

"Er zal een hulpfonds gecreëerd worden om tussenbeide te komen in de belangrijkste financiële zaken", gaf minister van Sport André Antoine dinsdag aan. Het fonds geniet steun van de minister van Sport, Waals minister-president Rudy Demotte en van de Waalse minister van Toerisme, Paul Furlan. Ze hopen dat het fonds ook in de toekomst kan blijven bestaan.

Het is de eerste keer dat er in zes jaar tijd vier Belgische kampioenschappen wielrennen worden georganiseerd in Wallonië. Ook het BK tijdrijden van dit jaar (15 augustus) en het BK mountainbike (2013) vinden in Wallonië plaats, aan de Meren van l'Eau-d'Heure.

André Antoine gaf verder nog aan dat er plannen zijn om een overdekte wielerpiste te bouwen op de site van de topsporthal in Louvain-La-Neuve. De plannen komen in de marge van de mogelijke bouw van een overdekte atletiekpiste. Ook daarvoor is er financiële steun nodig van de Federatie Wallonië-Brussel en de provincie Waals-Brabant.

.Meld een bug