Exclusief voor abonnees

Huisanalist Tom Boonen maakt balans op van klassieke voorjaar: "Meer verwacht van Sagan en Van Avermaet”

Photo News

De uitblinkers
“Van der Poel en Alaphilippe op gelijke voet”

“Ik heb enorm genoten van Mathieu van der Poel. In zijn allereerste klassieke campagne was hij voorbestemd om meteen mee te spelen met de allerbesten. Alleen: Mathieu deed dat in de overtreffende trap. Als je Dwars door Vlaanderen, de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race op je erelijst prikt en vierde wordt in de Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem, staat dat gelijk met een entree via de grote poort. De term ‘winnaar’ googelen bij afbeeldingen op het internet zou automatisch zijn beeltenis als resultaat moeten geven. Vooral met de manier waaróp hij won, veroverde hij razendsnel zieltjes. ‘Do or die.’ Velen kunnen of willen het niet (meer). Het maakt hem bijzonder. Al plaats ik ­Alaphilippe wel op dezelfde lijn. Oké, het was gisteren in LBL wat minder. Wellicht wogen de gevolgen van die Baskische val toch door. Maar hey, Strade Bianche, ­Milaan-Sanremo, Waalse Pijl... we vergeten snel. Zijn dominantie was extreem. ­Julian is een leuke figuur, van wie we het laatste nog niet hebben gezien.”

Je hebt 22% van dit artikel gelezen
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • patrick isenborghs

  maarten mouton vergeten hoe ze mathieu er door gedraaid hebben zekers? die kon net een kermiskoers winnen aldus de VA fans . VA ging hem leren rijden op de weg ! Wel we hebben het allemaal gezien wie de beste was . Iedereen mag supporteren voor wie hij wil maar het respect is bij velen zoek , uit fustratie ? hoogst waarschijnlijk als je als wielerliefhebber niet kunt verkroppen dat de concurentie beter is.

 • eric maier

  Over Van Avermaet kan je moeilijk negatief zijn. Hij stond er wel en op zijn koersen was de conditie er ook, maar zijn uiterst zwakke ploeg die nergens was, dat heeft hij elke keer opnieuw bekocht. ALs je half koers al bijna geen hulp hebt voor drinken etc, en in de laatste 50km bijna totaal alleen zit, dan kan je tegen een sterk koppel of een blok niks uitrichten. De ploeg van vorig jaar en men zei dat zijn voorseizoen geslaagd was met winst in een klassieker.

 • maarten mouton

  Desmedt is te zielig voor woorden. Nog steeds ontkennen dat na Aert een goede renner is. Een 3de plaats in de strade bianchi, een 6de plaats in Milaan sanremo en een 2de plaats in de E3 stellen volgens u niets voor. Maar ja wat verwacht je van een man die vorig jaar zei dat Van Aert zelfs de grote klassiekers niet ging uitrijden.

 • wim rooyakkers

  Dat VDP een mindere ploeg zou hebben,is dan het grote voordeel voor Mathieu,en wat is minder? Meerdere kapiteins op een schip werkt ook niet altijd,

 • Peter Hindryckx

  Als sagan in Milan sanremo de renner die hem links passeert eerder ziet begint hij ook eerder te sprinten nu raakte hij ingesloten en moet hij zich nog op gang trekken terwijl de rest volle bak aan het sprinten is hij komt nog redelijk dicht aan de finish dus foutje sagan anders was hij gewonnen denk ik