Horror in Giro: Ludvigsson knalt op en over vangrail, maar loopt geen breuken op

De Zweed Tobias Ludvigsson (23) is in de tijdrit van de Ronde van Italië bijzonder zwaar ten val gekomen. De hardrijder van Giant-Shimano, 45e in het algemene klassement van de Giro, ging op de natte en gladde wegen van Barbaresco naar Barolo iets te snel door een bocht en knalde op en over de railing. Hij belandde metersdiep en lag een hele poos in onnatuurlijke positie op het grind. Ludvigsson bewoog even later en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn Ronde van Italië zit erop.

Volgens de eerste berichten zou Ludvigsson bij die val geen breuken hebben opgelopen. Dat meldt zijn broer, Frederik, via Twitter. "Hij heeft pijn aan zijn been en rug, maar heeft niets gebroken. Good nieuws (sic)."

Tot ieders opluchting bleek de schade inderdaad mee te vallen. In het ziekenhuis constateerden de doktoren alleen wat kneuzingen en snijwonden, maar geen breuken of interne bloedingen. De Giro zit er echter wel op voor Ludvigsson, die naar huis gaat om te herstellen van zijn horrorcrash.

Ludvigsson is de tweede uitvaller bij Giant-Shimano. Vorige week moest de Nederlandse formatie al zonder spurtbom Marcel Kittel voort. De Duitser gaf ziek op. .

GETTY