Hoofdsponsor Deceuninck wil intern gesprek na fotorel in San Juan: “We zijn het niet eens met wat er is gebeurd. Dit gedrag accepteren wij niet”

Photo News
Deceuninck is niet blij met de fotorel in San Juan. De hoofdsponsor wil een intern gesprek met de betrokkenen. “Dit gedrag accepteren wij niet”, vertelt Jérôme De Bruycker, marketing manager van Deceuninck, aan Cyclingnews.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Iljo Keisse kwam enkele dagen in opspraak, nadat de Gentenaar een seksuele houding aannam tijdens een foto met een Argentijnse vrouw. Keisse werd nadien door de organisatie van de Ronde van San Juan uit de ronde gegooid. En die beslissing schoot bij Patrick Lefevere in het verkeerde keelgat. “Als het van mij afhangt, stapt de ploeg collectief uit de Ronde van San Juan”, klonk het.

De renners bleven echter in koers, maar kwamen na afloop van de vierde etappe niet opdagen voor de podiumceremonie. Hoofdsponsor Deceuninck is niet blij met de situatie. “Dit gedrag (doelend op houding Keisse, red.) accepteren wij niet”, zegt De Bruycker aan Cyclingnews. “We krijgen veel commentaar op sociale media, maar ook onder meer via email.”

“We wachten tot de ploeg terug is uit Zuid-Amerika, dan zullen we wel zien welke stappen we ondernemen”, vervolgt De Bruycker. “Ik ga ook met Francis Van Eeckhout (CEO van Deceuninck, red.) overleggen. Als hij een gesprek met Lefevere wil, dan kan dat. Als partners moet je dit soort discussies kunnen voeren.” 

“We kunnen de klok alvast niet terugdraaien, dit had in elk geval nooit mogen gebeuren. Nu is het zaak om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen, zodat we ons terug kunnen focussen op het sportieve gedeelte. Daarom zijn we ook sponsor van dit team geworden”, besluit De Bruycker. 

Photo News61 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Johan Schamphelaere

  Jongens alstublieft, waar gaat de wereld naartoe, het was een grappig moment. Geen wereldverandering in het vooruitzicht.

 • Christiaan Mansfeld

  Fatsoen telt voor veel mensen die hier reageren niet geloof ik. Als ik de hoofdsponsor was had ik een clausule in mijn contract gehad waardoor ik een maand niet hoefde te betalen. Je zal je naam er maar aan hebben verbonden.

 • Eric Urkens

  Wat komt deze zich nu weer moeien? Hij zal er geen raam of deur minder door verkopen, integendeel. Dit is reclame en heeft niets met het product aan zich van doen.

 • Lucaz Keizer

  Ik zou wel eens op een bedrijfsfeestje van de sponsor aanwezig willen zijn. Ben eens benieuwd wat daar allemaal gebeurt, maar ja, liever de schijnheiligen uithangen!

 • Lars Thuessen

  Van een mug een olifant maken, heet dat. Niemand heeft precies nog gevoel voor humor. Akkoord, de grap was misplaatst, ... so what !