Hofland in de wolken met tweede zege van het seizoen

PHOTO_NEWS
Moreno Hofland heeft zijn team LottoNL-Jumbo vandaag een tweede overwinning van het seizoen bezorgd. "Dit doet deugd", reageerde de 23-jarige Nederlander. "Ik was er al een paar keer dicht bij de voorbije weken, nu is het raak."

De rappe Hofland boekte ook voor zijn team de andere overwinning, in de tweede etappe in de Tour de Yorshire van 2 mei, maar moest daarna enkele weken wachten op een tweede overwinning. Hij werd vrijdag tweede na André Greipel en ook in de Giro moest hij in de eerste etappe vrede nemen met een tweede stek. "Ik ben met een goede conditie uit de Giro gekomen. Ik wilde die vorm hier graag verzilveren en ben blij dat ik de koninginnenrit op mijn naam schrijf, een lastige, slopende rit waar enkel de beste jongens op het eind over bleven."

Renner in de weg
Een aantal renners probeerde het nog in het slot, maar niemand raakte nog weg, vooral door het werk van LottoNL-Jumbo, dat de wedstrijd op het eind in handen nam. "Ik ben blij dat ik het werk van de ploegmaten kan afronden. In de sprint was er nog wat twijfel en reed er opeens een renner van MTN-Qhubeka weg. Ik besloot niet te wachten en zette van ver aan. Met succes. Ik ben blij voor mezelf en voor het team, want het was alweer een tijdje geleden dat we nog eens mochten vieren."

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS

Reactie ontgoochelde Waeytens:

"Leukemans reed zeker vier keer met mij naar de kant in het slot, ik moest vier keer in de remmen, dan kan je niet meer goed sprinten natuurlijk", aldus de sprinter van Giant-Alpecin. "Ik kwam als tweede boven, in zijn wiel en wellicht was hij een beetje gefrustreerd. Vervelend."

Kittel in dienst
De ploeg besliste gisteravond al om de kaart te trekken van Waeytens. "Ik wou die kans met beide handen grijpen. Zonder dat gedoe met Bjorn eindig ik hier zeker dichter dan die derde plaats. Ik wilde de sprint van ver aanzetten en verrassen, maar dat lukte nu niet. Spijtig. Als iemand zoals Marcel Kittel een ganse dag in jouw dienst rijdt, is het jammer dat ik het niet kon afmaken."

Schouderklopje
De derde plek leverde hem toch een schouderklopje op van kopman Kittel. "Ik hoop dat we zondag voor Marcel kunnen sprinten of voor Ramon (Sinkeldam). Marcel heeft veel pech gehad dit seizoen. Ik zie dat allemaal nog wel in orde komen. Ik geloof 100 procent in hem."

PHOTO_NEWS